PREVIEW: – Tviler på Micki-spill

Les deg opp på laget, torsdagens motstander og mer.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United må tåle å ha favorittstempelet i forkant av oppgjøret borte mot Rostov i Europa League – som vises på MAX i Norge, 9’ern i Sverige og 6’ern i Danmark – torsdag klokka 19.00.

Mourinho kommer imidlertid ikke til å ta noe for gitt mot Rostov. Like etter trekningen beskrev portugiseren kampene mot R0stov som «kjipe på alle mulige måter».

– De har gjort det bra i Champions League, der de slo Ajax og Anderlecht i playoffen før de gjorde det skarpt i gruppespillet der de møtte blant annet Bayern og Atletico og fikk gode resultater mot dem, sa han.

Han fikk – som Rostovs formelle trener Ivan Daniliants forventet – sjokk over hvor dårlige forholdene var i Russland. Underlaget kan både hindre Uniteds spill og i verste fall også bidra til at vi tar med oss skader inn i viktige Premier League – og FA-cupkamper.

Manchester United

Likevel har Mourinho uttalt at han blant annet vil starte med Zlatan Ibrahimovic i torsdagens kamp, noe som antyder at han vil stille med et slagkraftig mannskap.

Portugiseren ønsker nemlig, slik Andy Mitten også skriver, å benytte seg av denne gylne muligheten til å sikre Champions League-spill neste sesong nå som det ser mørkere ut i hjemlig liga. Han er likevel ikke sikker på hvordan han skal løse dette, gitt underlaget på Olimpia-2.

– Jeg vet ikke hva slags lag jeg skal stille med, egentlig. Jeg vet ikke om Mkhitaryan spiller. Jeg har mye å tenke på, fordi jeg forventet et bedre underlag, sa han onsdag.

Torsdag skriver The Times at det er lite trolig at Mourinho slipper til Mkhitaryan på en slik bane. The Guardian har heller ikke armeneren med på sin lagoppstilling til kampen.

Troppen: Nå som United allerede har kunngjort hvem som er med til Russland, er det ikke like relevantmed en gjennomgang av skadene.  Disse er i Rostov:

Keepere: De Gea, Romero, O’Hara. Forsvarsspillere: Valencia, Jones, Rojo, Smalling, Blind, Darmian, Young. Midtbanespillere: Carrick, Herrera, Fellaini, Pogba, Mata, Lingard, Mkhitaryan. Angripere: Martial, Rashford, Ibrahimovic.

For ordens skyld: Eric Bailly er suspendert etter å ha blitt utvist mot St. Etienne i forrige runde, men United har en ellers skadefri tropp utenom langtidsskadde James Wilson.

SUSPENDERT: Eric Bailly ble utvist i det siste oppgjøret mot St. Etienne.

Hvem spiller?

Mourinho er uforutsigbar som få med laguttakene sine. Blant annet har han altså besluttet å benke/hvile Eric Bailly i kampen mot Bournemouth denne helgen, selv om ivorianeren er suspendert mot Rostov.

INN? Chris Smalling kan komme til å erstatte Phil Jones, som ikke hadde dagen mot Bournemouth i helgen.

Stiller Mourinho toppet vil det imidlertid være en lagoppstilling som minner om den kampen. Da spilte disse:

De Gea, Valencia, Jones, Rojo, Shaw (Rashford, 70), Carrick (Fellaini, 70), Pogba, Mata, Rooney (Lingard, 70), Martial, Ibrahimovic.

På den annen side er gode argumenter for å ikke stille med toppet lag. Rostov er en betydelig mindre formidabel motstander enn Chelsea, som United møter i helgen, og underlaget kan som nevnt føre til skader.

United kan dessuten tape bortekampen mot Rostov og vinne overbevisende hjemme, noe de imidlertid har hatt problemer med.

Jones imponerte ingen mot Bournemouth, og det er derfor sannsynlig at Smalling kommer inn. Men det kan bety en selvtillitsknekk for nevnte Jones, noe Mourinho må ta i betraktningen. Rojo spiller sannsynligvis på den andre stopperplassen.

GOD: Luke Shaw gjorde en god figur i comebacket mot Bournemouth, men får ikke bygge videre på den gode formen i Russland.

Et annet spørsmålstegn er knyttet til venstrebacken. Shaw imponerte oss i comebacket, men får altså ikke være med til Rostov. Dermed har Mourinho to spillere å velge mellom på venstrebacken, med mindre han mener Rojo skal spille der.

En spillesugen Daley Blind er et godt alternativ både der og muligens på stopperplass, men Mourinho mener Matteo Darmian er et minst like godt alternativ der, samtidig som han sjelden får spille i sin naturlige posisjon på høyresiden. 

Mkhitaryan er nok en spiller Mourinho hadde planer om å benytte, men som han frykter å benytte dersom det finnes sjanser for at han får en skade.

Det vi vet er imidlertid at Zlatan spiller kampen, og at Sergio Romero stort sett har fått sjansen i Europa League denne sesongen. Vi prøver oss på en (tas med en klype salt) spådom:

Romero; Valencia, Smalling, Rojo, Blind; Carrick, Herrera, Pogba; Mkhitaryan, Zlatan, Lingard.

Kuriosa: Det er ventet at et fåtall United-fans møter opp i Russland, men det kan likevel hende at United får en aldri så liten hjelpende hånd fra en gruppe armenere som er ventet å møte opp.

Det bor rundt 1 million mennesker i Rostov, og Olimpia-2 huser 16.000 mennesker. FC Rostov har kunngjort at kampen kommer til å bli utsolgt selv om United ikke bruker opp kvoten sin til kampen. Det skal ha vært kø utenfor billettkontoret siden klokken 3 onsdag morgen.

Ifølge Rostov-«trener» Ivan Daniliants kommer en del av disse for å heie på Uniteds armenske stjerne Henrikh Mkhitaryan.

Som en tidligere sovjetisk republikk har Armenia og det armenske folk sterke røtter i Russland, og i Rostov har omtrent 1/10 av befolkningen bakgrunn fra samme land som Uniteds offensive midtbaneelegant.

FC Rostov

Den siste uken har vi i United.no forsøkt å la dere bli litt bedre kjent med torsdagens motstander, blant annet gjennom dette intervjuet med en ekspert på russisk eliteserie.

Mannen som er på fotografiet til venstre, og som leder det som beskrives som «Russlands Leicester» på papiret heter Ivan Daniliants. 

Hans mening veier imidlertid ikke like tungt som visepresident Kurban Berdyevs. Det er han som tok laget til den mirakuløse andreplassen i russisk serie i fjor, og det er han som av spillerne anerkjennes som lagets «de facto» førstelagstrener.

Årsaken til denne noe pussige organiseringen, er at Berdyevs forlot klubben i sommer for å ta over et av de andre russiske topplagene, eller for å bli russisk landslagssjef – noe som ikke skjedde. Dmitry Kirichenko skulle ta over for Berdyev, men manglet trenerlisens.

HEMMELIG TRENER: Kurban Berdyev er visepresident i Rostov, men fungerer i praksis som hovedtrener.

Det hele endte med at Kirichenko ble assistent til Daniliants – noe man skulle tro betyr at han i realiteten er nummer tre på rangstigen bak Daniliants – men som kanskje ikke stemmer helt ettersom det er ventet at han tar over som a-lagstrener når han får lisens.

Skader, suspensjoner og forventet lagoppstilling:

Det florerer ikke av skadeoppdateringer fra Rostov-hold, men ifølge Transfermarkt er førstekeeper
Soslan Dzhanaev ute. Han er imidlertid ventet tilbake til helgen, så helt umulig er det ikke at han får en tidlig retur mot United.

 

Russian Football News forventer denne lagoppstillingen: Medvedev – Kalachev, Mevlja, Navas, Granat, Kudryashov – Erokhin, Noboa, Gatcan – Poloz, Azmoun.

Hvem er disse spillerne?

VRAKGODS: Rostov er satt sammen av spillere de andre russiske toppklubbene ikke ville ha, men i likhet med Leicester får de det aller beste ut av dem.

Rostovs lag beskrives som en «sammensetning av vrakgods fra russiske toppklubber». Det betyr imidlertid ikke at de mangler kvaliteter.

Under Berdyevs/Daniliants/Kirichenko spiller Rostov med en stram defensiv struktur i 5-3-2, hvor de satser på kopntringer gjennom kontringer med tekniske Sardar Azmoun – beskrevet som «Iranske Messi», og lynhurtige Dmitry Poloz – som har vært involvert i 7 av Rostovs 11 mål i Europa. Oppskriften sørget blant annet for 3-2-seier mot Bayern.

Mannen som trekker i trådene og setter i gang disse kontringene er ecuadorianske Christian Noboa, som også har en glitrende dødballfot. Den foten ga for øvrig 3-2-scoringen som sørget for seier mot de tyske mesterne i gruppespillet.

Formen:

Selv om de ligger på syvendeplass, har Rostov imponert den siste tiden. 4-0-seieren hjemme mot Sparta Praha forrige runde var deres største i europeisk sammenheng, og i forrige seriekamp knuste de Tom Tomsk 6-0.

Statistikk:

United har aldri møtt Rostov, men har erfaring med å møte russisk motstand. Mer om det kan du lese her.

Dommeren

Tyske Felix Zwayer dømmer kampen, og han assisteres av Thorsten Schiffner og Marco Achmüller. Fjerdedommer er Jan Seidel, mens MArco Fritz og Patrick Ittrich er tilleggsdommere.

Scoringsvarsel:

Vi har det beste og billigste, og sender rett til din telefon hvis du ikke får sett kampen selv eller er villig til å støtte Supporterklubben med noen få kroner i hver kamp. Meld deg på her.

 

Powered by Labrador CMS