– Vi skal få United ut av stilen

Lederen for Burnley-fansen tror på en knapp borteseier på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Henning Mathisen heter mannen som leder nedrykkstruede Burnleys skandinaviske supporterklubb. Han vet at laget  hans kjemper med ryggen mot veggen i øyeblikket, men han har definitivt ikke gitt opp troen på at det vil bli Premier League-fotball på Turf Moor også neste sesong. Grunnlaget for det vil bli lagt på Old Trafford, mener han.

Her kan du klikke deg inn på Burnley-supporternes hjemmeside.

Det har vært en tung periode med kun én seier på de siste syv ligakampene, Mathiesen, og Burnley ligger etter tirsdagens kamper med nesen under nedrykksstreken.  Med bare 14 Premier League-runder igjen, handler det store spørsmålet om det vil vanke fornyet kontrakt for The Clarets i det gjeveste selskap?
– Vi har tøffe kamper igjen, men alt er opp til oss selv. Vi klarer oss, svarer han, overbevist om at vårens kamper vil gi den oppturen han og hans medsupportere drømmer om.

Like fullt er det et faktum at Sean Dyches menn står overfor et utfordrende – for ikke å si grufullt, kampprogram. For å si det som det er, så følger det faktisk Topp 6-motstand + Liverpool, i hele syv av de åtte neste ligarundene! For sikkerhets skyld innledes altså denne «helvetesperioden» på Old Trafford, hvor et hjemmesterkt United er nødt til å vinne for å beholde en viss kontroll på Topp 4-plassen. Dette viser hvilken utfordring Burnley og manager Dyche står overfor.

Sunderland v Burnley - Premier League
Burnley-manager Sean Dyche

Hvor stor tiltro har tilhengerne og spillerne til at manageren er rett mann til å styre Burnley gjennom et farvann som dette, og hva må eventuelt til for at klubbledelsen skal begynne å lete annensteds etter et alternativ?

Mathisen lar seg ikke vippe av pinnen:
– Sean Dyche har tillitt hos fansen, og må sies å ha levert ut ifra forutsetningene, mener han, før vi går videre til kveldens oppgjør:

I desember triumferte Burnley over Southampton, tok poeng på Etihad og gav god matching til flere av lagene som nå kjemper om fjerdeplassen. Hva må klaffe for å lykkes på Old Trafford? Hva blir Sean Dyches kampplan?
– Vi får se, da. Det må tettes igjen bak, og man må unngå dødballmål imot. Vi må kjempe United ut av stilen,  og – vi trenger en goal. Enkelt og greit.

Men hva med mannskapssituasjonen? Dean Marney pådro seg en skade i 2-2-kampen mot West Bromwich på søndag, og mister resten av sesongen. Lar han seg erstatte, og har Burnley kanskje en i overkant tynnslitt midtbane?
– Skulle gjerne hatt både Marney og bedre dekning, men vi har det vi har og må klare oss med det, lyder det pragmatiske svaret fra supporterlederen.

Hva med tidligere United-spiller Michael Keane, som i januar meldte permanent overgang til The Clarets. Etter en rolig start som leiesoldat på Turf Moor, har han nå kjempet seg inn i startelleveren. Hvordan har han vært?
– Keane har spilt seg opp, og vært meget solid.

Burnley v Tottenham Hotspur - FA Cup Third Round
Michael Keane – har gjort et solid inntrykk i Burnley.

Danny Ings, da?. Han har vært blant Premier Leagues giftigste angripere denne sesongen, hvilket angivelig ikke skal ha gått ubemerket hen på kontinentet. Er han alene nøkkelen til suksess, eller har Burnley noen andre jokere på lur i kveld?
– Ings har vært god, men det er et lag hele veien; ingen er gode alene.

Sist – men ikke minst, Henning Mathisen – hva blir sluttresultatet til kvelden?
– Det blir 0-1. Hehe.

Her kan du sjekke innom Burnley-supporternes hjemmeside.

Powered by Labrador CMS