– Aldri avskriv Ryan!

Ryan Giggs har startet sesongen svakt for Manchester United, men Henning Berg og Petter Myhre føler seg trygge på at legenden snart våkner opp fra dvalen.

Publisert Sist oppdatert

Tre kamper fra start, én som innbytter, null målgivende og null scoringer. Den walisiske trollmannen har til gode å verken trylle eller skape magi så langt denne sesongen. Mot Tottenham ble han til og med byttet ut i pausen etter en bedrøvelig omgang der fem av totalt ti pasninger gikk til feil adresse.

– Det er jo ingen som helst tvil om at han var bedre tidligere. Det har gått gradvis nedover de siste sesongene, og han er ikke der han engang var, sier Petter Myhre til united.no.

Premier League-eksperten er imidlertid ikke i tvil om at Giggs fortsatt har en rolle å spille.

– Han er en svært viktig brikke for nye og unge spillere. Han er kanskje den beste læreren en fotballspiller kan ha i form av seriøsitet og det å kjenne klubben. Han er en fantastisk ambassadør og har fortsatt en funksjon, mener han.

Myhre får støtte av Henning Berg, som spilte sammen med Ryan Giggs i fire sesonger.

– Noen mener kanskje at Giggs burde lagt opp for to-tre år siden, men det er jeg overhodet ikke enig i. Giggs kan bidra med mer. Såvidt jeg vet, og slik jeg kjenner Giggs, så synes han fortsatt det er gøy å spille fotball. Han kommer til å gjøre sitt aller beste så lenge han spiller.

– Ryan har gått fra å være en lynrask dribleving til å bli flyttet inn i midten der han i stedet viser blikk og forståelse og har ferdigheter til å prege kamper. Et velfungerende United-lag er et lag som Giggs fortsatt kan være en del av. Han kan fortsatt bidra. Det er jeg ikke i tvil om, sier Berg.

Stadig flere utfordringer

Myhre er av den oppfatning at Ryan Giggs har hatt en blek start på årets sesong. Han understreker samtidig at 38-åringen slettes ikke er alene om å komme sent i gang.

– United har heller ikke fått ut makspotensialet sitt enda, så nei – han er ikke alene om å ikke ha prestert på topp. Samtidig kommer jo ikke Giggs til å bli noe bedre; fotballen går fortere og fortere og han får bare flere og flere utfordringer, sier Myhre.

Han vil uansett ikke vil høre snakk om at Giggs er ferdig på toppnivå.

– Han er altfor ærgjerrig til å ikke gi alt fortsatt, og han kommer til å spille mange bra kamper denne sesongen. Det er jeg overbevist om, sier Myhre.

Berg mener medspillerne – i større grad enn de har gjort så langt – må spille Giggs god.

– I den alderen Giggs’ er, så må han jobbe ekstra med det fysiske for å komme i toppform. Det kreves mer av ham for å holde formen ved like, og du ser at han sliter når United ikke har ballen og blir løpende i mellom.

– Fotballmessig og ferdighetsmessig holder han fortsatt følge, men han kan ikke gjøre den defensive jobben alene. Her handler det om å gjøre Giggs god og bruke han til sine styrker. Hans styrke er ikke å jage mannen med ball.

Tar en Neville?

Halvveis ut i 2010/2011-sesongen tok Gary Neville konsekvensen av dårlige prestasjoner ved å si takk og farvel til en lang og fantastisk fotballkarriere.

Petter Myhre mener det er for tidlig for Giggs å tenke i de baner.

– Ja, han må i hvert fall se an hvordan ting går frem til nyttår. Så får han heller gå en runde med seg selv dersom ikke ting løsner og han har utfordringer hele veien.

Ryan Giggs har opparbeidet seg legendestatus etter 21 suksessfulle sesonger i United, men verken Myhre eller Berg er nevneverdig bekymret for at 38-åringen, som er mestspillende og mestvinnende i klubben, skal ødelegge noe av inntrykket ved å holde det gående for lenge.

Legende – uansett hva

– Han vil alltid være en legende uavhengig av om han leverer dårlig på tampen av karrieren. Det vil nok ikke ha noe å si for helhetsinntrykket. Hvis det er så enkelt som at du skal bli husket for siste sesongen, så har jeg null sympati med sånne folk. Giggs er en legende for evig og alltid, slår Myhre fast.

– Det skal mer til enn noen dårlige kamper og én dårlig sesong for å ødelegge noe. Det er fortsatt tidlig i sesongen, og det er ingenting som kan ødelegge statusen han har opparbeidet seg. Ryan Giggs går inn i historien som en av de aller største spillerne. Ikke bare i United, men i fotballhistorien, sier Berg.

Powered by Labrador CMS