– Man utvikler seg ikke i en rett linje

Henning Berg er ikke bekymret over at Mats Møller Dæhli ikke har slått gjennom på reservelaget enda.

Publisert Sist oppdatert

Dæhli hadde en fantastisk 2011/12-sesong hvor han ble kåret til årets akademispiller, etter å ha vært sentral på et juniorlag som gikk helt til semifinalen i FA Youth Cup.

Det var ventet at han ville få mange sjanser blant Warren Joyces reservelag denne sesongen, men i stedet har han måttet nøye seg med juniorfotball stort sett hele sesongen. I stedet har Adnan Januzaj stjålet alle overskrifter med imponerende prestasjoner.

Neste år er Dæhli 18-åringen for gammel for juniorfotball, men Berg har tro på at landsmannen vil komme tilbake.

– Det har vært en tøffere sesong for han enn i 2011/12, så forhåpentligvis kan han ta steget opp neste sesong, sier Berg til ManUtd.com.

– Unggutter utvikler seg ikke i en rett linje – oppturer og nedturer er en del av det å være ung fotballspiller. Man må akseptere det og være tålmodig, jobbe så hardt man kan og ta sjansene når man får dem.

– Er på rett sted

Det siste rådet kan man hevde at Dæhli allerede har fulgt. Kun én kamp ble det for midtbanespilleren på U21-laget i 2012/13 – da et reservepreget reservelag slo Oldham i Lancashire Senior Cup-semifinalen – men da takket han like gjerne for tilliten med scoring.

– Han får en fantastisk fotballutdanning, og det ville vært fantastisk om han får spille på førstelaget. Uansett vil han få en mulighet til å spille profesjonelt et annet sted, og det er dét som er så bra med utdanningen i United. Disse ungguttene utvikler seg til å bli gode spillere.

– Selvsagt kommer ikke alle til å spille for førstelaget, men de får sjansen andre steder. Det er en sikkerhet for han å vite at han er på rett sted til å bli en toppspiller, så det blir interessant å se hvordan han utvikler seg videre.

Powered by Labrador CMS