Ryktesaker, uke 30

United vurderer Barca-stopper, og Juventus ønsker å hente Paul Pogba tilbake.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter


Søndag 29. juli:

15.50: Napoli-president Aurelio di Laurentiis bekrefter at klubben har bedt om å få hente Matteo Darmian på en sesonglang låneavtale med sikte på å gjøre den permanent om et år. Ifølge The Mirror ble bekreftelsen uttalt til den napolitanske radiostasjonen Kiss Kiss.

14.10: The Mirror vil ha det til at Juventus planlegger et tilbakekjøp av Paul Pogba.  Serie A-vinnerne skal ha gitt franskmannens agent, Mino Raiola, beskjed om sin interesse – dersom United lar seg overtale til å selge.
Etter å ha lagt ut £90 millioner for Cristiano Ronaldo, trenger italienerne penger for også å kunne hente Pogba, noe de vil forsøke gjennom salg av spillere som Miralem Pjanic, Gonzalo Higuain, Daniele Rugani og Mattia Caldara.

13.30: Som en utvidelse av forrige melding, legger The Sun til at United planlegger et bud på £35 millioner for Yerry Mina. Det påstås også at spilleren både er tilgjengelig og lysten på en overgang til Premier League.
Mina ble for øvrig hentet til Barcelona i januar, men nå som klubben også har sikret seg franskmannen Clement Lengtet, kan den være beredt til å selge.
Også Everton og nyopprykkede Wolves har kastet sine øyne på 23-åringen.

11.30: Daily Mail hevder at Manchester United vurderer Barcelonas 23 år gamle midtstopper Yerry Mina som et alternativ til Harry Maguire.
Den 194 centimeter høye colombianeren har slitt med å finne fotfeste på Camp Nou, men han gjorde et solid inntrykk under sommerens VM. Der scoret han også hele tre av Colombias i alt seks mål, ett av dem mot England i 8.-delsfinalen.

Lørdag 28. juli:

04.40: I går meldte Independent at Marcos Rojo er Wolves-aktuell. Nå skriver ESPN at Rojo ikke bare er igjen i Manchester på grunn av smellen han pådro seg i VM, men også fordi han skal finne seg en ny klubb. Daily Mail kommer med samme rapporter og skriver at José Mourinho har fått beskjed om at han må selge noen før han kan kjøpe Harry Maguire.

Samtidig skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News at Rojo med en ukelønn på rundt 160.000 pund er godt fornøyd med å bli værende i United.

02.00: Flere klubber skal ha vært interessert i å hente Cameron Borthwick-Jackson på lån i sommer, og ifølge ESPN er Scunthorpe vinneren. League One-klubben som endte på femteplass forrige sesong blir i så fall 21-åringens tredje lån etter at han debuterte under Louis van Gaal.

01.00: Matthew Willock er klar for et utlån i St. Mirren, slik som BBC meldte tidligere i dag. Les mer i egen sak!

Fredag 27. juli:

17.45: Så er Willian tilbake. Italienske Tuttosport [via Sport Witness] hevder at Chelsea har bestemt seg for å godta Uniteds bud på €75 millioner [£66,7 mill.) for brasilianeren.

17.10: France Football [via Sport Witness] skriver at Leicester forbereder et bud på €35 millioner [£31 mill.] for Getafe-stopper Djené Dakonam. Togoleseren skal ha blitt interessant takket være Uniteds interesse for Harry Maguire.
Ifølge kilden har Leicester erklært Dakonam et prioritert overgangsmål.

16.40: BBC Sport melder at Uniteds 21 år gamle midtbanespiller Matthew Willock kan være nær en overgang til Skottland.
St. Mirren-manageren, den tidligere Everton-spilleren Alan Stubbs, håper å sikre seg Willock foran klørne på St. Johnstone, klubben som i vår hadde spilleren på lån.
– Jeg sier ikke at vi er i posisjon til å hevde at saken er avgjort, men vi har stort håp om at Matty vil komme hit veldig snart, og at vi kan få papirarbeidet unnagjort, sier Stubbs.

16.30: Onsdag kom det frem at PSG hadde tatt kontakt med representanter for Bayern München-stopper Jerome Boateng. Da tenkte vel mange at den påståtte United-interessen ville kjølne.
Isteden er det ting som tyder på at det er pariserne som har mistet interessen. Ifølge L’Equipe er den franske storklubben uvillig til å etterkomme en rekke krav – deriblant en overgangssum på €50 millioner [£44,5 mill.], samt en spillerlønn på mer enn €1 million i måneden [£950.000].
Utviklingen i saken har fått ESPN til å fundere på i hvordan dette vil påvirke Uniteds interesse for den tyske landslagsspilleren.

15.10: Bare for å ha nevnt det: Russiske Aleksandr Golovin, som har vært linket til både United og Chelsea, havner ingen av disse stedene. Midtbanemannens  klubb, CSKA Moskva, bekrefter tvert imot at han har bestemt seg for å dra til Monaco.

14.40: £70 millioner for Harry Maguire? Det skriver The Telegraph.

14.35: Nyopprykkede Wolverhampton Wanderers skal være interessert i å hente Marcos Rojo til Molineux. Det er The Independent som melder dette. Rojo skrev i vår under på en ny kontrakt med varighet til 2021 [opsjon til 2022], og vil neppe bli billig. Allikevel – José Mourinho er trolig nødt til å kvitte seg med spillere før han får hentet inn nye, så kanskje et salg av Rojo er nøyaktig det som må til.

09.40: Manchester United har ennå ikke gitt opp håpet om å skaffe seg underskriften til Ivan Perisic før overgangsvinduet stenger 9. august.
The Mirror,  som skriver dette, legger til at kroaten først må på plass før det kan bli aktuelt å la Anthony Martial forlate Old Trafford.
Mens prisen på Perisic har økt etter VM, og trolig ligger på rundt £60 millioner, ønsker United minst £70 millioner for sin nummer 11. Klubben er fast bestemt på å selge ham til utlandet – til tross for engelsk interesse fra Chelsea og Tottenham.

Torsdag 26. juli:

19.20: Det er Harry Maguire det handler om i dag, og The Mirror mener å ha en sak som kan vise seg å være til Uniteds fordel:
Avisen melder nemlig at Leicester har siktet seg inn på 25-åringens potensielle erstatter. Mannen det vises til er Middlesbrough-stopper Ben Gibson, en spiller Leicester forsøkte seg på allerede i fjor  sommer. Den gang nektet Boro å selge, og dermed hentet Midlands-klubben Hulls Maguire isteden.
Nå, siden Boro mislyktes med sitt mål om å returnere til Premier League på første forsøk, har manager Tony Pulis behov for cash, og det håper Leicester å kunne utnytte. Men – i likhet med aviskollega Daily Mail [17.00], mener også The Mirror at «revene» vil forsøke å overtale Maguire til å bli.

17.00: I en oppfølger til morgenens Harry Maguire-sak, skriver Daily Mail at Leicester er beredt til å motstå Uniteds interesse for den engelske landslagsstopperen. Klubben skal blant annet ha tilbudt ham en lønnsforhøyelse på £35.000 i uken, i håp om at det vil overbevise ham til å bli værende.
United og Leicester møtes som kjent til PL-åpning den 10. august. Da spørs det: spiller Maguire i rødt eller i blått? Tiden vil vise.

09.15: Chris Wheeler, blant de beste i avisen på United, skriver for Daily Mail at Harry Maguire er overbevist om at han blir Manchester United-spiller i løpet av de neste ukene. United, ved Ed Woodward, skal dog ha satt en smertegrense på 65 millioner pund – og det er ikke sikkert at Leicester godtar det, skriver Wheeler. 

Det kommer også frem i saken at Mourinho blir nødt til å selge en av sine nåværende stoppere før Maguire kan bli en realitet. Samtlige bortsett fra Eric Bailly kan forlate klubben, skriver journalisten.

På tirsdag diskuterte vi hvilke stoppere vi tror er mest aktuelle for United: 

Onsdag 25. juli:

14.35: The Independent skriver at Chelsea følger situasjonen rundt [den fortsatt?] United-linkede Sergej Milinković-Savić, og vil legge inn bud dersom noen av rivalene skulle finne på å gjøre det samme. Det antydes til og med at serberen vil foretrekke en overgang til Stamford Bridge.

13.55: Ifølge ESPN – som igjen siterer Bayern München-presiden har PSG nå tatt kontakt med representanter for tyskernes midtstopper Jerome Boateng, en mann som også er linket til Manchester United.

08.40: Etter at Barcelona tirsdag hentet Malcom fra Bordeaux, er Manchester United nå klare favoritter til å sikre seg Willian fra Chelsea. Det skriver The Mirror  tirsdag morgen. Barcelona var i utgangspunktet interessert i den snart 30 år gamle brasilianeren, men fant prisen – £70 millioner, for drøy.

Tirsdag 24. juli:

16.30: Bayern Münchens Arturo Vidal skal være utelatt fra klubbens sommeroppkjørings-tropp, skriver The Mirror.

Fernardo Felicevich, Vidals agent, skal allerede være på plass i München – kanskje for å ordne en overgang for klienten sin, står det i saken. Felicevich er for øvrig agenten til en annen chilener, som gjorde sin overgang fra Arsenal til Manchester United i januar.

16.15: Du skulle tro vi hadde en viss oversikt over overgangsmålene til Mourinho nå, men Duncan Castles – som jevnt over har god oversikt på hva Mourinho foretar seg – lanserer denne tirsdagen nye overgangsmål.

Castles skriver at det hovedsaklig er høyrekanten som skal forsterkes. Willian og Perisic vurderes for dyre sett i lys av at de begge snart fyller 30 – selv om de begge er ønsket av Mourinho. Gareth Bale-situasjonen forblir uavklart, men mye tyder på at han blir værende i Madrid.

Spillerne som nå vurderes på høyrekanten skal være Ismaila Saar, Ante RebicAllan Saint-Maximin og Malcom. Sistnevnte virker dog nå klar for Barcelona. 

15.10: Nei, dette er ikke en nyhet fra 2013, men både United og Chelsea skal ha tatt kontakt med Bayern München for å forhøre seg om Thiago Alcantara, ifølge ESPN. Spanjolen var som vi vet høyaktuell for David Moyes for fem år siden, men endte i stedet i Tyskland. Sportsdirektør Hasan Salihamidzic har tidligere uttalt Bayern ønsker å beholde Thiago. Gamleklubben Barcelona ble også nevnt tidligere i sommer, men interessen fra de to Premier League-klubbene skal være større.

14.00: Juventus-back Alex Sandro blir med all sannsynlighet ikke United-spiller. Det melder Gazzetta dello Sport. I flere måneder har blant andre Duncan Castles meldt at United og Sandro er enige om de personlige betingelsene, men klubbene ble aldri enige, og ifølge den italienske avisen avisen er det nå 80 prosent sjanse for han blir værende i Juventus.

13.30: Rykteguru i Independent, Miguel Delaney, spekulerer i hvilke vinger José Mourinho ønsker seg. Med en prislapp på 80 millioner pund blir Ivan Perisic for dyr, og derfor skal landsmann Ante Rebic være på radaren til United etter at han imponerte i VM.

Bayern München skal også være interessert i den 24 år gamle Eintracht Frankfurt-spilleren. Willian skal ha vært førstevalget, men klubben skal ha blitt tvunget til å se andre steder.

10.10: Er du usikker på hvilke United-rykter du kan stole på? Det diskuterer vi i denne videoen:

 

10.05: José Mourinho er «desperat» etter å signere en ny midtstopper, mener Manchester Evening News. Navn som Toby Alderweireld, Jerome Boateng og Raphaël Varane har blitt nevnt, men selv skal Harry Maguire stå øverst på United-managerens ønskeliste. Kilder nær Leicester skal ha sagt at klubben tror Maguire vil signere ny kontrakt, men et bud på 65 millioner pund kan endre på det.

10.00: Ny utvikling i sagaen om Anthony Martial:

Mandag 23. juli:

20.10: Flere rapporter om Javier Ribalta:

17.30: At Paul Pogba kan forsvinne fra United har blitt nevnt ved flere anledninger det siste året, men etter at franskmannen vant VM har det virket åpenbart at Pogba returnerer til Old Trafford.

Nå skriver imidlertid spanske Marca at Pogba har bestemt seg for å «tre ut av den taktiske skyggen til Mourinho» og returnere til Juventus. Mesterskapet i Russland skal ha fått 25-åringen til å forstå at han ikke vil få det beste ut av seg selv på Old Trafford, samtidig som signeringen av Cristiano Ronaldo skal ha virket forlokkende, skriver avisen.

Derfor skal Pogba ha gitt sin agent Mino Raiola beskjed om at han ønsker å ta den samme ruten fra Manchester til Torino en gang til. United skal derimot ikke være forberedt på å innvilge overgangssøknaden.

United.no tillater seg å kommentere at troverdigheten til Marca er ikke den beste når det gjelder rykter rundt lag som ikke er fra Spania, selv om journalisten er anerkjent. Artikkelen på engelsk er også kort og slår tross alt fast at en overgang blir vanskelig å tvinge gjennom.

17.00: Vanskelig å vurdere denne, men ifølge denne journalisten skal altså Javier Ribalta, den dyktige speideren United hentet fra Juventus, allerede være i ferd med å forlate klubben til fordel for russiske Zenit.Mer vet vi foreløpig ikke. Det har blitt spekulert om Ribalta var mannen som sto bak kjøpet av Diogo Dalot.

12.55: Sport Witness formidler en sak fra tyske Kicker, hvor vi kan lese at United er en av klubbene som har forhørt seg om Jerome Boateng. Bayern München skal være åpne for å selge sin 29-år gamle forsvarsklippe, men det avhenger av at noen slenger 50-60 millioner euro på bordet, skrives det.

10.45: Litt mer Harry Maguire denne mandagen. The Telegraph skriver at en stopper er Uniteds prioritet dette vinduet, med engelskmannen på toppen av lista.

Toby Alderweireld nevnes også, men en avtale virker lite sannsynlig – spesielt når United ikke akter å la Anthony Martial flytte til London.

Mer gledelig er det kanskje at Mourinho ikke lenger aktivt søker etter en venstreback, skriver avisen. Dette betyr i så fall at Luke Shaw får nok en sesong til å bevise at han har en fremtid i United.

08.10: Harry Maguire har akkurat kommet tilbake fra ferie etter det svært imponerende VM-mesterskapet stopperen leverte, og har snakket litt om fremtiden sin.

– Alle spillere ønsker å spille på det høyeste nivået. Jeg har akkurat kommet hjem fra VM, og der satt jeg pris på det høye presset som følger med kampene. Det var noe jeg vokste på, sa Maguire ifølge MEN.

Stopperen la til at Leicester har vært (og er) en bra klubb for han, men at han er en spiller med store ambisjoner.

08.00: José Mourinho uttalte seg om situasjonen rundt Anthony Martial etter kampslutt i natt. Les mer om det her!

Powered by Labrador CMS