Kane

– Vil være enormt skuffende hvis han drar

– Den evige legendestatusen han kan få, vil nok forsvinne litt hvis han drar til United, sier Tottenham-supporter Lars Peder Hellerud.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United jakter ny spiss til sommeren og øverst på ønskelista skal navnet til Harry Kane stå skrevet. 

Til sommeren har spissen ett år igjen av kontrakten med Tottenham, men hvor sannsynlig er det egentlig at han forlater London-klubben til fordel for United?

Er han selv klar for å for sette sin legendestatus i Tottenham på spill? Og hva med Tottenhams styreformann Daniel Levy, vil det i det hele tatt bli mulig for United å bli enig med mannen som har skaffet seg et rykte for å være en svært tøff forhandler?

Manchester Evening News skrev blant annet onsdag at United ikke ønsker å spille et spill med Levy i sommer, slik at klubben potensielt kan komme til å skifte fokus til en annen spiss tidlig, dersom de ser at det blir for vanskelig med Kane.

Få en milliard nå eller ingenting neste år?

United.no har tatt en prat med Lars Peder Hellerud som driver de norske Tottenham-podkastene «Tottenham på 12» og «Golden Cockerel», for å høre hvordan han og andre Tottenham-fans opplever Kane-situasjonen.

Hellerud
TOTTENHAM-ENTUSIAST: Lars Peder Hellerud.

Vi hadde denne sagaen for to år siden med City. Da var Levy klokkeklar på at han ikke skulle selges. Men da var det tre år igjen av kontrakten og situasjonen var en annen. Da var Tottenham i en helt annen posisjon, kan man si, sier Hellerud, og fortsetter:

– Nå går han inn i siste året av kontrakten sin til sommeren, så det er litt slik at hvis Kane ikke har tenkt til å forlenge den kontrakten, så er det siste sjanse til å få penger for ham. 

Hellerud legger imidlertid ikke skjul på at det fortsatt er et håp blant Tottenham-supporterne om at Kane forlenger og dermed fjerner all tvil til side.

Det går litt rykter om at det kan skje. Levy har også de siste årene, etter salget av Berbatov blant annet, vært veldig sta på at han egentlig ikke ønsker å selge til andre engelske toppklubber. 

– Så jeg tror det sitter langt inne for ham, å skulle selge Kane til sommeren. Men om Levy da risikerer at han kan dra gratis neste sesong? Nei, det er rett og slett veldig mange spørsmålstegn rundt det her. Det er veldig usikkert, hele situasjonen.

New York Jets v Atlanta Falcons
TØFF FORHANDLER: Daniel Levy kan bli mannen som står i veien for en Harry Kane-overgang til Manchester United i sommer.

Hvordan vil en potensiell overgang bli mottatt i Tottenham-miljøet og blant supporterne?

Det er nok litt delt. Det er veldig mange Tottenham-supportere nå som er supermisfornøyd med klubb og lag, og jeg leser stadig tweets og diverse av Tottenham-supportere som skriver at de unner Kane å komme seg vekk og at han er for bra for klubben, med tanke på hvordan klubben og laget ser ut for tiden. Så det er nok mange som vil skjønne ham. 

– Totalt sett vil det være enormt skuffende

– Når det er sagt, så har han en helt ekstrem posisjon i Tottenham. Det vil være tungt for mange supportere å se ham forsvinne. 

Og den evige legendestatusen han vil ha hvis han blir i Tottenham hele karrieren – at han også kanskje setter Premier League-rekord kun som Tottenham-spiller – den vil nok forsvinne litt hvis han drar til United.

Hellerud påpeker at selv om enkelte Spurs-supportere har gitt uttrykk for å ha forståelse for Kane om han drar, så er det en union følelse av at det ikke vil være noe annet enn svært kjedelig hvis det blir tilfellet.

– Totalt sett vil det være enormt skuffende. Tottenham-fansen vil like veldig dårlig hvis han går, det må det ikke være noen misforståelse rundt. 

– De som sier at de har en viss forståelse hvis han går, det er nok sagt litt i affekt etter at de har tapt en kamp og «ja, jeg skjønner hvis Kane vil dra, liksom». Men innerst inne håper jo selvfølgelig alle at han skal bli. Det vil være enormt skuffende for alle Tottenham-supportere hvis han drar.

Tottenham Hotspur v Brighton & Hove Albion - Premier League
SISTE SESONG I SPURS-TRØYA?: Harry Kane kan ende opp i Manchester United i sommer.

Må gjenreise stoltheten

Torsdag kveld står Kane og Tottenham på motsatt side, en kamp som kan bli viktig i kampen om topp fire.

Istedenfor å fokusere på topp fire, er imidlertid Hellerud heller opptatt av at laget skal slå tilbake etter fadesen mot Newcastle i helga, da Tottenham tapte 1-6.

Etter de siste ukers resultater føler jeg egentlig at det uansett skal veldig mye til for å klare en topp fire-plassering.

Så slik jeg tenker rundt denne kampen, så tenker jeg egentlig at det handler mest om å gjenreise litt stolthet og vise seg frem fra en helt annen side enn det vi har sett i det siste og spesielt da mot Newcastle. 

Det var kanskje det dårligste jeg har sett av Tottenham noensinne, i hvert fall de første 20-25 minuttene der var helt skrekkelige.

LES OGSÅ: Dette ønsker nok Harry Kane å gjøre noe med

Powered by Labrador CMS