Harry Gregg døde i natt

Harry Gregg ble 87 år, og vil huskes som en sann United-legende.

Publisert Sist oppdatert

Harry Gregg signerte for Manchester United bare to måneder før München-tragedien i 1958, og var blant de få som overlevde flyulykken.

Den nordirske keeperen blir ofte referert som en av heltene av München, etter at han dro ut passasjerer fra det brennende flyet.

«Med fare for eget liv trosset han alle advarsler og stormet inn i den brennende og forvrengte flykroppen. Ikke bare én, men to ganger. Slik reddet han først livet til en liten baby, og deretter til den lilles unge mor». Les mer om Harry Gregg her.

Bare to uker etter ulykken spilte han kamp igjen, og holdt nullen mot Sheffield Wednesday i FA-cupen.

Gregg slet med en skulderskade og gikk dessverre glipp av å spille FA-cupfinalen i 1963 da United fikk sitt første trofé siden ulykken i 1958. På grunn av skulderskaden måtte han også sitte på sidelinjen i sesongen 1964/65 da United tok ligagullet hjem.

Til sammen fikk han spille 247 kamper for Manchester United, og spilte 25 landskamper for Nord-Irland. Gregg ble også kåret til VMs beste keeper under fotball-VM i Sverige 1958.

I 2018 under dronningens utdeling av æresgrader fikk Gregg tittelen OBE – Officer of the Most Excellent Order of the British Empire, 

Harry Gregg ble 87 år gammel og våre tanker går til hans nærmeste familie og venner.

LES OGSÅ: (+) – Klubben har gjort sine feil, men er blitt flinkere

 

Powered by Labrador CMS