– Han er vanvittig effektiv og farlig

– Det var det treneren sa til oss om Kagawa før kampen, sier denne Bundesliga-spilleren til united.no.

Publisert Sist oppdatert

Endelig, vil mange si.

Endelig har United hentet sin første forsterkning denne sommeren. Etter at Shinji Kagawa har to strålende sesonger bak seg i Borussia Dortmund har nemlig United bekreftet at den 23 år gamle japaneren er klar for klubben så lenge han består legesjekken senere i juni.

Les også: Her er flere reaksjoner og videoer av Kagawa.

– Bedre enn Götze

Norske Henning Hauger, som spiller for Hannover, spilte mot Kagawa og Dortmund i fjor høst. Og Hauger, som for øvrig ikke har noe favorittlag i England, føler seg sikker på at United på sikt vil få mye godt ut av den nye stjernen sin.

– Jeg var overrasket over ham da jeg kom til Tyskland. Jeg hadde aldri hørt om ham før, men jeg så med en gang at han var vanvittig bra, sier Hauger til united.no.

– De to siste sesongene har han blitt sett på som én av de tre-fire beste midtbanespillerne i Bundesliga, og han har vært innblandet i farligheter i alle kampene jeg har sett ham i.

– For å si det sånn, hadde jeg vært United-speider så var det han jeg ville hentet fra Bundesliga. Toni Kroos i Bayern München er litt den samme spilleren, men Kagawa er på absolutt toppnivå som offensiv midtbanespiller. Marco Reuss fra Mönchengladbach er vel litt mer ving, mens Mario Götze, også fra Dortmund, kan brukes i flere posisjoner. For meg er imidlertid Kagawa en bedre spiller enn det Götze er, fortsetter den norske Hannover-spilleren.

– Effektiv og farlig

Hauger er akkurat nå på ferie på Mallorca, men han husker lett tilbake til kampen mot Kagawa og Dortmund 18. september i fjor, og ikke bare fordi det ble hans eneste kamp fra start for Hannover før han etter hvert forsvant ut med skade.

– Jeg husker godt hva treneren sa før kampen. Han var veldig opptatt av hvor vanvittig effektiv og farlig Kagawa var som spiller. Han understreket at det var ekstremt viktig å dekke opp i mellomrommet hvor han liker å utfolde seg.

Trenerens formaninger hjalp imidlertid ikke helt. Dortmund tok tak i kampen fra start av, og skapte en rekke sjanser i bortekampen mot Hannover.

Etter én time fikk de så gjennombruddet.

Kagawa mottok ballen cirka 20 meter fra mål, fintet ut Hannovers midtstopper og scoret sikkert alene med keeper.

– Jeg husker at han var veldig kjapp i beina, og hadde noen vanvittige bevegelser. I tillegg hadde han et bra blikk for spillet, sier Hauger.

Nå snudde faktisk Hannover 0-1 til seier 2-1 i den kampen. Dermed endte kampen med ett av Dortmunds tre tap denne sesongen.

– Passer inn i United

Ifølge nordmannen handler det likevel nå kun om hvordan japaneren tilpasser seg livet på og utenfor fotballbanen i England.

– Jeg tror dette er et veldig bra kjøp av United, sier Hauger – som selv er Barcelona-fan.

– Han har gjort det bra i Dortmund i to år, og det er i et Dortmund som er kjent for veldig disiplin. Derfor tror jeg han vil passe fint også i United. Han er mer enn god nok for United. Nå handler det bare om hvordan han tilpasser seg. Sånn sett er det vanskelig å si hvordan han slår til med en gang, men på sikt er jeg sikker på at han vil vise mye bra for United, sier Henning Hauger.

Les også: Her er flere reaksjoner og videoer av Kagawa.

Se Kagawas mål mot Hauger og Dortmund her, målet kommer etter 1,28 minutter.

<iframe width=»560″ height=»315″ src=»http://www.youtube.com/embed/G-0Y4gqFqYA» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>
Powered by Labrador CMS