Hvordan spilte de?

HANNOVER: Veldig mye bra, men fortsatt litt rusk å rydde opp i – naturlig nok.

Publisert Sist oppdatert

Offensivt sprutet det av rødtrøyene på ADW Arena, og selv om det ikke alltid fungerte like bra i lagets bakre deler, er hovedinntrykket etter 4-3-seieren over Hannover 96, at United er i klar fremgang. Det lover godt foran sesongstarten om vel en uke.

Men hvordan fremsto de 15 som fikk anledning til å vise seg frem?

Anders Lindegaard – Den blide dansken hadde ikke så mye å gjøre i den omgangen han fikk stå. Derfor irriterer han seg nok ekstra grønn over baklengsmålet etter 24 minutters spill. Han fomlet utilgivelig med skuddet fra Schlaudrauff, og forærte Sobiech sjansen til å sette ballen enkelt i mål. Senere i omgangen gjorde imidlertid Lindegaard langt på vei opp for tabben med en god redning nede til høyre for seg.

David de Gea – Fikk en uheldig start etter sin inntreden direkte fra pause, og bommet på et par utboksinger. Men det er ikke så helt enkelt å stå bak et forsvar av saltstøtter. Det var nemlig slik den bakre fireren fremsto ved Hannovers to scoringer i 2. omgang; den første av dem allerede etter tre minutter.

Michael Keane – Den unge Stockport-gutten er modig nok, men har fortsatt mye å lære. Da er nettopp kamper som dette gull verdt. Ble tidvis offer for naiv tro på egne ferdigheter, men var friskt med fremover ved flere anledninger. Da han fikk sjansen til å sette ballen i mål ble han imidlertid så paff at hodet ikke helt klarte å henge med. Dermed havnet strømpeskuddet langt utenfor ex-Red Ron-Robert Zielers venstre stolpe.

Nemanja Vidic – Bare det å se serberen tilbake i midtforsvaret er som balsam for sjelen. Nå var han ikke helt trygg i alle situasjoner, så Vidic har fortsatt en del å gå på. Var indirekte skyld i det første baklengsmålet da han etter å ha vunnet ballen i en duell, sendte den rett i beina på en motspiller. Fikk hvile da Michael Keane ble flyttet inn i midtforsvaret etter Antonio Valencias inntreden i det 73. minutt.

Michael Carrick – Midtstopperrollen kler egentlig Carrick ganske godt. Han er en spillende type, og han har den nødvendige roen. Mot Hannover fungerte likevel ikke samarbeidet med Vidic like godt hele veien. Pluss for noen fabelaktige langpasninger.

Patrice Evra – Denne mannen har hatt godt av ferie! Mot Hannover fikk vi langt på vei se gode, gamle «Paddy»; uredd i taklingene og ikke minst i det offensive. Veldig positive takter av franskmannen.

Nani – Opp og ned, som så ofte før. Glitrende når han får det til å gli, men går seg for ofte fast. I denne kampen skyldtes det først og fremst et overdrevet ønske om å briljere. Når han først hadde passert én, ville han ta fire til i samme slengen. Innimellom gikk det helt utmerket, og han var involvert i to av scoringene, men litt for ofte endte han opp i en blindgate.

Ashley Young – Ikke helt på hugget. Byttet av og til side med Nani, slik de gjerne gjør når de er på banen samtidig, men klarte ikke å prege oppgjøret slik han nok skulle ha ønsket seg. Fikk ikke helt uventet avløsning av Giggs etter pause.

Tom Cleverley – Får han sitt definitive gjennombrudd denne sesongen? Cleverley var etter vår mening blant Uniteds to, tre beste spillere. Fa til å sette fart på ballen og fa til å finne medspillere i gode posisjoner. Han er en kreativ kraft som får alt han gjør til å virke fornuftig og veloverveid. Uheldig som ikke kom på scoringslisten da han parkerte Hannover-forsvaret i første omgang. Avslutningen gikk rett på keeper.

Shinji Kagawa – Nok en kreativ spiller som United garantert vil få mye glede av. Ikke alt satt mot Hannover, men veldig mye gjorde det. Uheldig som misset i mottaket da Rooney ga ham muligheten til å sette inn 4-3. Men det gjorde ingenting, for bare minutter senere gjorde han alt rett da samme Rooney ga ham en ny sjanse. Dermed ble japaneren matchvinner.

Wayne Rooney – Tok litt tid før han fant rytmen, men når han først gjorde det var han til tider majestetisk. Det var Rooney som fant Chicharito i forkant av 1-1, og frisparket som ga 3-2 var, som Hannover-manager Slomka uttrykte det etterpå, verdensklasse. Senere skaffet han straffesparket som han selv satte elegant inn i favoritthjørnet, og til slutt hadde han assist på vinnermålet.

Chicharito – Brøt omsider forbannelsen og sørget for United-scoring for første gang siden Shinji Kagawa avgjorde mot Shanghai Shenhua 232 spilleminutter tidligere.
Den utrettelige nummer 14 var ellers uheldig som ikke fikk kontakt med Nanis strålende innlegg tidligere i oppgjøret. Virker uthvilt og piggere enn vi har sett ham på lenge. Fikk avløsning av Anderson etter 73 minutter.

Ryan Giggs – Inn for Ashley Young i pausen og satte umiddelbart mer fart i venstresiden. Friskt innhopp av veteranen, selv om han forsvant noe etter hvert.

Anderson – Fikk bare vel et kvarter på å vise seg frem, men rakk å involvere seg nok til å få godkjent.

Antonio Valencia – Kom inn samtidig som Anderson, og tok straks plass på høyrebacken. Gjorde nok en gang et solid inntrykk, og samarbeidet med Nani glir bare bedre og bedre.

Powered by Labrador CMS