Mejbri-foto: https://www.asmonaco.com

– Det vil være bra om jeg er på førstelaget i løpet av to år

United la ti millioner euro på bordet for å sikre seg 16 år gamle Hannibal Mejbri. Her er et stort intervju.

Publisert Sist oppdatert

Unge Hannibal Mejbri (16) var blant Uniteds gjester på Ullevaal stadion da United slo Kristiansund 1-0, og i helga bekreftet klubben at overgangen fra Monaco var i boks.

United betaler fem millioner euro med en gang – og muligens fem millioner euro avhengig av ulike klausuler senere – for å sikre ungguttens underskrift.

Det gjør de to år etter at Monaco selv betalte én million pund for å hente ham til seg.

United hentet Mejbri etter at spilleren selv har vært i lengre kontraktskrangel med Monaco og europeiske storklubber har ligget langflate etter ham i over fem år allerede.

Nå har stortalentet snakket med den franske avisen Le Parisien.

– Det er en ære å skrive under for United. Klubben har en fantastisk historie, og er også kjent for akademiet sitt. Det vil gi meg sjansen til å utvikle meg videre slik at jeg en dag også kan få spille sammen med de største spillerne.

– Jeg har sett på en masse videoer fra historien deres, og store navn har ikledd seg drakten. Det er en ære å følge i deres fotspor, sier midtbanespilleren – som fremstår meget oppegående i samtalen med avisen.

Faren har også i et tidligere intervju sagt at sønnen nok fort kunne blitt lege eller advokat om han hadde hatt et annet fokus hittil i livet.

– De har selvsagt Pogba, og tidligere var det også Ronaldo, Beckham og Cantona. Da jeg dro til Manchester så hørte jeg nesten bare om han (Cantona). Han har ikke det samme ryktet her, men der blir han sett på som en konge.

Mejbri blir nok ikke noe mindre populær i Manchester ved at han tidligere har avvist tilbud fra Manchester City, Liverpool og Arsenal.

– Jeg er ikke redd for å dra, og foreldrene mine vil uansett være med meg. På banen handler det om fotballen. På utsiden handler det om språk, men det kan læres. Klimaet er også noe jeg må vende meg til, men jeg sitter med en følelse av at Manchester er en by som spiser og puster fotball. Akkurat det er nydelig.

– Vi deler jo også samme treningsfasiliteter som førstelaget, så jeg vil treffe på Pogba og Martial. Dessuten har de Noam Emeran og Aliou Traore på akademiet. De kan gi meg råd.

– Til å begynne med så slutter jeg meg til U18-laget, men hvis jeg kan komme inn på førstelaget i løpet av to år så vil det være bra. Dette handler nå om meg. Fysisk så kan jeg bli sterkere, men jeg vet enda ikke helt hvordan kroppen min utvikler seg videre.

Mejbri innrømmer at det har vært et tøffe par måneder, med beskyldninger om det ene og det andre både mot ham og familien.

– Ja, det er tøft å høre sånt – fornærmelser. Men jeg har forsøkt å legge det til side for i stedet å fokusere på fremtiden. Etter en stund så lærer man faktisk også at hva andre sier om deg ikke betyr så veldig mye. Jeg spiller ikke for dem. Jeg har lært ikke å reagere på sånt, å legge telefonen til side og i stedet fokusere.

– Jeg tror også at ryktet mitt er godt blant trenerne, de som kjenner fotball og vet hva som virkelig skjedde i denne saken. Det er de som vet minst som snakker mest i denne saken.

Spent på å se Mejbri i aksjon? Her er terminlista og kampreferat til alle U23 og U18-kampene til United (kan alltid også finnes i menyen)

Monaco ønsket ham imidlertid lykke til i United tidligere i uka.

Powered by Labrador CMS