Ferdinand innlemmet i Hall of Fame

Publisert Sist oppdatert

Rio Ferdinand, Petr Cech og Tony Adams er de siste medlemmene til å bli tatt inn i Premier League Hall of Fame.

Fra en liste på 15 kandidater ble trioen stemt frem gjennom en online avstemming for fans fra hele verden, sammen med Premier League Awards Panel.

På listen fant vi også fem andre ex-reds, i Michael Carrick, Andy Cole, Gary Neville, Michael Owen og Nemanja Vidic.

– Å bli innlemmet i Premier League Hall of Fame sammen med andre spillere av så høy kvalitet, og kunne si at jeg oppnådde drømmen min, det er spesielt, sier Ferdinand.

– Premier League er den hellige gral, og jeg kan ikke tro at jeg klarte det.

Ferdinand var en sentral brikke i Sir Alex Fergusons siste tiår som United-manager, og var blant annet med på å vinne seks Premier League-titler – den første i 2022/03-sesongen og siste i 2012/13-sesongen.

På spørsmål om hvilket trofé som betyr mest for ham, sier Ferdinand:

– Den siste med Sir Alex, fordi det var også hans siste, og det var et så stort øyeblikk. Den tittelen betydde mest, fordi mange tvilte på meg gjennom den sesongen. Det var snakk om meg om at jeg kanskje skulle til Spurs, og jeg hadde mange skader på den tiden også.

– Så hadde vi den sesongen og jeg spilte mange kamper. Jeg kom inn på årets Premier League-lag det året og vi vant ligaen. Alle sier «åh, det var det verste laget som Sir Alex Ferguson hadde som vant ligaen».

– Dårlige lag vinner ikke Premier League. Det laget visste hvordan man skulle jobbe og nedkjempe lag.

Ved å innlemmes i Hall of Fame slår Ferdinand følge med blant andre Sir Alex Ferguson, som nylig ble tatt inn sammen med Arsene Wenger.

Eric Cantona, David Beckham, Roy Keane, Paul Scholes, Peter Schmeichel og Wayne Rooney er også en del av den eksklusive listen.

Powered by Labrador CMS