garnacho250723

– På et eller annet tidspunkt kommer «Garnacho-eksplosjonen»

SESONGTIPS: United.no-journalist Håkon Aaberge tror egentlig ikke at det er så urealistisk at United kan nå ganske langt i Champions League, men er i likhet med mange andre spent på om dette United-laget har mange nok scoringer i seg.

Publisert Sist oppdatert

Vi fortsetter med sesongtipsene fra united.no-redaksjonen, og denne gangen har turen kommet til Håkon Aaberge.

FLERE SESONGTIPS:


Hvilke tre ord vil du bruke på å oppsummere sist sesong?
Vi nærmer oss!

Hva vil være et minimum for at denne sesongen skal bli sett på som en god sesong for United?
Det er selvsagt helt avgjørende at vi kvalifiserer oss for Champions League igjen. Utenom det handler det vel litt om følelsen av at det fortsatt er fremgang. Da tenker jeg jo hovedsaklig spillemessig, men om fremgangen der ikke blir så tydelig (noen ganger må man jo ta noen steg tilbake også når det blir gjort store endringer), så vil det jo hjelpe med et trofé denne sesongen også!

I tillegg: Er det egentlig urealistisk å tro at vi kan nå ganske langt i Champions League…? Kampene mot den soleklare La Liga-vinneren i fjor skremte i alle fall ikke meg.

Manchester United v FC Barcelona: Knockout Round Play-Off Leg Two - UEFA Europa League
SLO BARCELONA: Her etter Antonys seiersmål.

Hva vil bli den nye sesongens store «snakkis»?
Utenom ting som eierskap (som jeg helst ikke vil tenke for mye på siden jeg synes alternativene virker såpass dårlige at jeg akkurat nå i motsetning til mange andre vil være veldig komfortabel med status quo) og Mason Greenwood (som jeg håper at vi snart heller ikke trenger å snakke/tenke så mye på), så vil vel fort keeperplassen og spissrollen bli tema som vil bli gjennomdiskutert.

Hvis dommerne skal slå hardere ned på en del småting denne sesongen, så ser jeg også for meg at vi får nye røde kort for Casemiro å diskutere.

Hvilken kamp gleder du deg mest til?
Akkurat nå er det Crystal Palace-hjemmekampen i slutten av september, siden det potensielt blir min første kamp live denne sesongen. I alle fall i ligaen.

Hva er du mest bekymret for med United rent sportslig akkurat nå? 
Jeg synes at Rasmus Højlund er et spennende spisskjøp på lang sikt, men jeg synes enn så lenge at vi fortsatt i altfor stor grad ser ut til å være avhengige av en glimrende Marcus Rashford-sesong igjen. Jeg liker uansett at vi ikke går for en ren korttidsløsning igjen – det har vært for mye av det de siste sesongene.

Hvilken United-spiller skal vi se opp for denne sesongen, og hvorfor?
Anthony Martial nidoblet antall scoringer i fjor fra det han hadde i 2021/22-sesongen, så om han nidobler igjen bør dette bli veldig bra! For å være litt mer seriøs: Jeg traff med en argentiner (Martínez) på dette spørsmålet før fjorårssesongen, så jeg fortsetter den vinneroppskriften: På et eller annet tidspunkt kommer «Garnacho-eksplosjonen» som gjør ham til en verdensstjerne, og det ville passet bra om den kom allerede denne sesongen. Jeg føler det er litt enten-eller, for jeg tror jo han må gjennom en nedtur også. Kanskje får vi både nedturen og oppturen i samme sesong?

Hvilket Premier League-topplag har gjort det beste spillerkjøpet?
Jeg sitter med en følelse av David Raya blir veldig bra i Arsenal [i skrivende stund ikke 100% klar].

GettyImages-1478787046
GOD BURVOKTER: David Raya.

Trekk frem en united.no-artikkel alle bør ha fått med seg før sesongstart.
Vanligvis er det jeg som skriver aller mest om akademiet, så da ble jeg veldig fornøyd under ferien min da jeg så at kollega Anders Fladstad hadde skrevet en fyldig sak om hvordan det gikk med unggutta i Nord-Irland!

Hvilke lag kvalifiserer seg for Champions League i 2024/25?
Kjedelig svar, men City, Arsenal, United og Liverpool. Jeg tror Newcastle blir gode igjen, men jeg går likevel for Chelsea som et mulig femtelag som kvalifiserer seg. Akkurat det er egentlig kun på grunn av effekten av Champions League-fotball, for jeg synes at Newcastles lag ser bedre ut.

Hvilke tre lag rykker ned?
Jeg har lyst til å si Everton, Bournemouth og Nottingham Forest siden det er litt kjedelig å si nyopprykkede lag, men jeg tror jo ikke helt på det selv!

(Jeg hadde tenkt å skrive Wolves helt til jeg kom på eksistensen til Matheus Nunes, som jeg har følelsen av at vil ta en del steg denne sesongen.)

Powered by Labrador CMS