Gullkampen

Om man tar hensyn til tabellposisjon, har United.no beregnet at United har det vanskeligste kampprogrammet igjen av kanonene, mens Chelsea har det enkleste.

Publisert Sist oppdatert

Beregningene vi har gjort skal selvsagt tas med en klype salt. Her har vi ene og alene gått utifra fra dagens tabellposisjoner, og reknet ut hvor på tabellen Uniteds, Chelseas og Arsenals motstandere i gjennomsnitt er. Her er de gjenstående kampene for Chelsea, Arsenal og United – med små oppsummeringer:

Arsenal:

Middelsbrough (H) 15. mars

Chelsea (B) 23. mars

Bolton (B) 29. mars

Liverpool (H) 5. april

United (B) 13. april

Reading (H) 19. april

Derby (B) 28. april

Everton (H) 3. mai

Sunderland (B) 11. mai

Sum tabellposisjon 94/antall kamper 9=10,4

Arsenal møter i gjennomsnitt lag fra «10,4. plass», noe som er «bedre» enn Uniteds program og «verre» enn Chelseas program. Men skal en ta i betraktning hjemme- og bortebane – som en bør – har Arsenal kanskje det vanskeligste programmet igjen. Arsenal må reise til både Stamford Bridge og Old Trafford, og det vil overraske stort som de klarer å komme seg tilbake til Nord-London begge gangene med tre poeng i bagasjen. Et annet farlig hinder for Wengers gutter kan være hjemmekampen mot ett per dags dato veldig formsterkt Liverpool. Det som kan være mot Arsenals fordel er at stallen deres virker veldig tynn, og med avansement i Europa kan belastningen bli veldig stor på de sentrale spillerene.

Manchester United:

Derby (B) 15. mars

Bolton (H) 19. mars

Liverpool (H) 23. mars

Aston Villa (H) 30. mars

Middelsbrough (B) 6. april

Arsenal (H) 13. april

Blackburn (B) 19. april

Chelsea (B) 26. april

West Ham (H) 3. mai

Wigan (B) 11. mai

Sum tabellposisjon 94/Antall kamper 10=9,4

Utifra tabellposisjoner har United det vanskeligste programmet igjen blant de tre store. Men den store fordelen for United kan være hjemmekampen mot Arsenal 13. april. Dette kan være kampen som avgjør ligagullet. Chelsea henger selvsagt fortsatt med, men de henger selv med seier i hengekamp 3 poeng bak United. Perioden fra 13. april når United møter Arsenal, til 26. april da guttene reiser til Stamford Bridge kan avgjøre alt. Med full pott på disse kampene, er det nok mye som skal til for at gullet ikke havner i Manchester. Inni denne perioden er det også semifinale i Champions League, og hvis alt går etter planen kan det bli noen ekstremt viktige uker for United. Det som taler for United er den utrolige sterke stallen som er disponibel.

Chelsea:

Derby (H) i dag

Sunderland (B) 15. mars

Tottenham (B) 19. mars

Arsenal (H) 23. mars

Middelsbrough (H) 31. mars

Manchester City (B) 6. april

Wigan (H) 14. april

Everton (B) 19. april

Manchester United (H) 26. april

Newcastle (B) 3. mai

Bolton (H) 11. mai

Sum tabellposisjoner 121/Antall kamper 11=11

Chelsea tar imot både Arsenal og United hjemme, og de har også unnagjort kampene mot det 4. beste laget i England – Liverpool. Viktigheten av de innbyrdes oppgjørene mellom de største lagene er selvsagt veldig stor, og her har Chelsea helt klart en fordel. Som kjent har Chelsea en helt suveren hjemmestatistikk med tanke på å unngå tap, men i ligaen har de faktisk 5 av de 13 spilte kampene endt uavgjort. Det som taler mot Chelsea er selvsagt det faktum at de fortsatt ligger bak United og Arsenal – selv med seier i hengekampene. Vest-londonerene har også tre potensielle feller. Bortekampene mot City, Everton og Tottenham. Dette er tre lag med kvalitet nok til å kapre poeng mot Chelsea, og hjemme på de respektive arenaene har de hjemmefansen i ryggen. Imotsetning til Arsenal, har Chelsea en veldig solid og sterk stall. Og om de skulle avansere videre i Champions League, bør de absolutt ha kapasitet til å kjempe på to fronter. Det som blir spennende å se er om Avram Grant har den nødvendige rutinen og erfaringen som skal til for å kjempe om de store trof`èene.

Oppsummering..

Om en går utifra at United og Chelsea vinner hengekampene sine til Arsenal vil det bare skille tre poeng mellom de tre gullkandidatene. United vil da ha 67 poeng, Arsenal 66 poeng og Chelsea 64 poeng. Alle tre lagene vil sannsynligvis tape poeng utenom storoppgjørene, og garantert innbyrdes. Det eneste en kan si sikkert er at det blir en neglebitende og nervepirrendes esongavslutning for oss alle, og om en er Unitedsupporter bør en sette av datoene 13. og 26. april, for da kan mye bli avgjort..

PS! Blant forskjellige tippeselskap United.no har sjekket med, er United regnet som den store favoritten til å vinne Premier League. Den laveste oddsen på United-gull får du hos Bet24 og William Hill som bare gir 1.57 ganger innsatsen. Mens bookien du får best betalt av er Betfair, som gir deg 1.7 ganger innsatsen for United-gull. Oddsen på Chelsea-gull ligger på rundt 5 hos de forskjellige selskapene, mens om du tror på Arsenal kan du få opp mot 4.3 ganger innsatsen.

Powered by Labrador CMS