– City har gitt United for mange sjanser

– Og Roberto, du kan aldri snakke om at spillerne er slitne. Les Alan Hansens siste kommentar her.

Publisert Sist oppdatert

Man kan like eller mislike fotballekspert Alan Hansen.

Men er det én ting han har god erfaring i, så er det å vinne seriegull. Han vant åtte med Liverpool i sin tid.

Og i mandagens spalte i The Telegraph er det nettopp gullkampen han skriver om.

– Paisley ville kastet oss ut

– La det være helt klart. De åtte-ni siste kampene i sesongen, da det er jevnt og det handler om gull, er noe helt annet enn kampene i de første månedene av sesongen, skriver Hansen.

– Når man ser på stammen i City-laget – Joe Hart, Micah Richards, Vincent Kompany, Yaya Toure, David Silva og Sergio Agüero – så kan det måle seg med det vi har sett fra Manchester United, Arsenal, Chelsea og Liverpool i tidligere årganger.

– Men City har gitt United for mange sjanser til å komme tilbake i gullkampen denne sesongen, og på flere områder har de ikke klart å takle det man må takle i en gullkamp, fastslår Hansen.

– Roberto Mancini snakket om at spillerne var slitne etter tapet mot Swansea tidligere denne måneden, og det er noe du aldri skal gjøre. Hvis du snakker om at spillerne er slitne, så blir de slitne. Hadde vi snakket om det i mine Liverpool-dager, ville Bob Paisley kastet oss ut av garderoben…(…)…det er noe man rett og slett ikke gjør.

– City lot også døra stå åpen for United da de burde hektet dem av ved nyttårsskiftet. Da United røk hjemme for Blackburn, tapte City i Sunderland dagen etter. Ja, de var uheldige, men realiteten er at de ville hektet av United hvis de vant den dagen.

– Sånt har skjedd for ofte, skriver Hansen.

Og påpeker at City nå står med ni poeng av 27 mulige i sine ni siste bortekamper.

– City ser ikke ut til å evne å vinne på bortebane, og man uroer seg for at det vil fortsette også i bortekampene mot Arsenal, Norwich og Newcastle.

– Den viktigste kampen

– Og mens City føler seg slitne og er frustrerte over å miste poeng mot lag som Stoke, så vil United-spillerne få et psykologisk løft av hele situasjonen.

– Ferguson vil bruke Citys poengtap som ekstra motivasjon for sine spillere. Han vil fortelle dem at mandagens kamp mot Fulham er den viktigste i karrieren. Han vil kreve mer av hele laget, og sende dem ut for å knuse Fulham. Både for å få et psykologisk overtak, men også for å ta igjen målforskjellen, skriver Hansen.

Les hele hans kommentar i The Telegraph her.

Powered by Labrador CMS