Slik feiret United gullet i 1993

Etter 26 år uten gull, forteller Steve Bruce nå hvordan United-spillerne feiret at tørken var over.

Publisert Sist oppdatert

Etter en tørke på 26 år, tok United endelig gull igjen i 1993.

Det var altså det første av alle Sir Alex’ 13 ligagull, og i onsdagens Daily Mail forteller Steve Bruce om hva som skjedde den dagen gullet ble sikret.

– Det var et par kamper igjen å spille. Vi ledet med fire poeng, så alt annet enn en seier for vår nærmeste utfordrer, Aston Villa, mot Oldham, ville bety at seieren var vår.

– Den kampen ble spilt søndag kveld, og siden vi skulle møte Blackburn mandag kveld så hadde vi en lett trening den søndagen. Meldingen fra manageren da vi dro hjem var klar nok: Ingen fikk se Villas kamp på tv. Selv dro han for å spille golf.

– Til tross for denne ordren satt jeg meg ned for å se, og Oldhams midtbanespiller Nick Henry scoret først. Det sørget for en helt spesiell stemning, men husk at dette var før mobiltelefonene fantes. 15 minutter før slutt begynte det imidlertid å ringe masse i hustelefonen.

– Oldham holdt unna til en viktig seier, og det var startsignalet til en stor fest. I mitt hus. I løpet av noen minutter kom Peter Schmeichel, som bodde like ved siden av meg, over. Så kom Paul Parker, og deretter mange andre spillere.

– Jeg synes jeg burde fortelle manageren hva som skjedde, så jeg ringte ham og fortalte om samlingen og at noen spillere hadde kommet over..

– Ok, hvor mange er der, spurte han.

– Vel, sa jeg.

– Det er vel om lag 25…

– Han hadde folk over hos seg også, men jeg tror festen vår varte til halv fire om natta. Alle dro heller ikke hjem. Jeg la meg, men ble vekket noen timer senere til lyden av glass som klirret på kjøkkenet. Jeg gikk ned for å sjekke, og der fant jeg Bryan Robson og kona Denise i full gang med å vaske kjøkkengulvet og ta oppvasken.

– Det var langt ifra de beste forberedelsene til en utsolgt kamp noen timer senere, men vi klarte i alle fall å slå Blackburn 3-1 skriver han.

Bruce forteller mye mer i Daily Mail. Trykk her for å lese hele historien.

Powered by Labrador CMS