Nysignering Guillermo Varela er fast inventar på Uruguays høyreback.

Dette er Varela

OPPDATERT 09.00 Her får du vite mer om spilleren som skal nærme seg en overgang til United.

Publisert Sist oppdatert

Den 20 år gamle høyrebacken er et nytt navn for mange United-fans, men for klubben er han på ingen måte det.

Fakta om Guillermo Varela

Navn: Guillermo Varela Olivera
Født: 24. mars 1993 i Montevideo, Uruguay
Høyde: 171 cm
Klubb: Club Atlétic Peñarol
Posisjon: Høyreback
Landskamper: Uruguay U20

 

Unggutten var så sent som i mai på prøvespill hos United. Der imponerte han såpass at han fikk trene sammen med førstelagsspillerne – og ikke med juniorene, slik de fleste unge prøvespillere må ta til takke med.
Sir Alex Ferguson og staben hans lot seg glatt overbevise om at dette var en gutt med fremtid på Old Trafford, og det synes altså Sir Alex’ etterfølger, David Moyes, å ha fått med seg.

Inntil nå har Varela vært del av ungdomssystemet i Club Atlético Peñarol. Klubben, som holder til i Varelas hjemby, Uruguays hovedstad, Montevideo, ble så sent som onsdag i denne uken kronet til seriemestere i hjemlandet. Det skjedde imidlertid uten Varela på laget. Den unge backen har ennå ikke spilt førstelagskamper for den søramerikanske giganten.

Men, en høyreback?

Med Rafael da Silvas rivende utvikling i mente, kan det ved første øyekast kanskje virke litt merksnodig å hente nok en ung søramerikaner til høyrebackposisjonen.
Likevel er det lett å forstå tanken bak: I likhet med alle andre trenger også Rafael konkurranse om plassen.
Hittil har denne konkurransen blitt utkjempet mot vekselvis Chris Smalling og Phil Jones, men ingen av dem trives spesielt godt på kanten. Av legning er de tvert imot mer utpregede midtstoppertyper.
Med Varela på plass, vil Rafael isteden få en fullblods backtype å skjerpe seg mot. Dermed kan Smalling/Jones konsentrere seg om det de kan best og ønsker mest.

Lånes ut?

Det spekuleres i muligheten for at United – dersom overgangen går i orden, slik det er ventet, vil låne ham tilbake til Peñarol for neste sesong. Foreløpig må dette anses som det det er – spekulasjoner.

På landslagsoppdrag til Tyrkia

Guillermo Varela har hittil spilt ti kamper for Uruguays U20-landslag, og er inkludert i troppen som senere denne måneden drar til Tyrkia for å delta i U20-VM.

Powered by Labrador CMS