Varelas store sjanse

OPPDATERT Kan Guillermo Varela sikre seg fast plass i Uniteds førstelagstropp?

Publisert Sist oppdatert

Inntil sist lørdag var det få utenfor Old Trafford som i det hele tatt hadde hørt om den 22 år gamle backen fra Uruguay. Guillermo Varela, som over flere år ble fulgt av Sir Alex Ferguson før han for to år siden ble hentet til United av hans etterfølger, David Moyes, hadde aldri blitt benyttet på klubbens førstelag før han fikk i oppdrag å erstatte Paddy McNair ved halvtid i hjemmemøtet med West Ham.

De 45 minuttene benyttet debutanten til å gjøre sine saker så bra at han av Mats Svensson ble belønnet med 6.5 på spillerbørsen og følgeteksten: «En högerback på högerbacksplats visade sig faktiskt vara ganska okej».

Innsatsen – og ikke minst en mengde med skader i forsvarsleddet – førte til at den energiske høyrebacken fikk nok en sjanse under tirsdagens skjebnekamp mot Wolfsburg – til og med fra start. Og under vanskelige omstendigheter på Volkswagen Arena gjorde den unge, uerfarne søramerikaneren nok en gang rett og skjell for seg. Dessverre var ikke det nok til å redde Louis van Gaals lag fra en ydmykende Champions League-exit, men det skal ikke Varela måtte ta ansvaret for.
Isteden må det være oppmuntrende for den utrettelige og oppofrende høyrebacken å kunne konstatere at han omsider, etter flere år på U21-laget – og en fjorårsesong på lån til Real Madrid Castilla – omsider har fått muligheten til å vise seg frem for klubbens førstelag.

Zidane: – Han blir en toppspiller

En mann som ikke tviler på at Varela har fremtiden foran seg, er sjefen for nevnte Castilla. Ingen ringere enn legenden Zinedine Zidane har tidligere sagt at han «elsker å se Varela i aksjon».

France v Brazil - International Friendly
ZINEDINE ZIDANE

– Jeg visste at det fantes en uruguayansk back i Manchester United, så jeg ba om å få titte nærmere på ham, sa den gamle stjernespilleren.

– Heldigvis fikk vi muligheten til å hente ham til Madrid. Han har massevis av kvaliteter og er svært seriøs og profesjonell. Jeg er ikke i tvil om at han vil nå toppen.

Zidane hadde håpet å se Varela forlenge oppholdet i Spania, men 22-åringen returnerte isteden til Old Trafford. Der har han tre år igjen av kontrakten.

Lørdag får han etter alt å dømme sjansen igjen når United drar sørover for å møte Premier League-nykomlingene Bournemouth. Det blir ganske sikkert nok en tøff test for Guillermo Varela, men samtidig nok en sjanse til å vise at han fortjener managerens tillit.

Hva synes du om Guillermo Varelas’ innsats i de 135 minuttene han har fått vise seg frem de siste dagene. Har han det som skal til for å lykkes i United-drakten?

Powered by Labrador CMS