Nysignering Guillermo Varela er fast inventar på Uruguays høyreback.

Varela til finale!

Giullermo Varela og Uruguay slo Irak på straffekonkurranse i semifinalen i U 20-VM, og er klare for finale mot Frankrike lørdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Uruguay og Guillermo Varela har de siste ukene imponert i U 20-VM i Tyrkia, og søndag slo de sågar ut forhåndsfavoritter Spania etter ekstraomganger i kvartfinalen i turneringen. Før dette hadde de lyseblå slått Nigeria 2-1 i åttendedelsfinalen etter å ha avansert fra gruppespillet gjennom en andreplass bak Kroatia i gruppe F.

Onsdag kveld ventet Irak i semifinalen – det siste hinderet før en eventuell VM-finale for Uruguays unge helter. Irak har vært turneringens kanskje aller største overraskelse. De vant først gruppe E, hvor de blant annet slo ut England, for deretter å slå Paraguay og Sør-Korea i henholdsvis åttendedels- og kvartfinale.

Høydramatisk semifinale

Kampen mellom Irak og Uruguay skulle vise seg å bli et nervedrama. Irak tok ledelsen etter et frekt frispark fra Ali Adnan etter en drøy halvtime, og så lenge til å sikre seg en finalebillett på Hüseyin Avni Aker Stadium i Trabzon. Uruguays innbytter Gonzalo Bueno ville det imidlertid annerledes, og med tre minutter igjen å spille av ordinær tid sendte han ballen ned i hjørnet forbi Iraks keeper Mohamed Hameed.

Ingen av lagene greide å finne veien til nettmaskene i ekstraomgangene, og dermed var det duket for straffesparkkonkurranse. Både Uruguay og Irak bommet på sine første straffer, før begge lag scoret på sine fire neste – og det var klart for én og én straffe for hvert lag. Også her scoret lagene på sine to første straffer, og Uruguay på sin tredje, før en tydelig nervøs Saif Salman sendte ballen over og utenfor på Iraks åttende straffe.

Dermed er Uruguay og Varela klare for finale i U 20-VM! Der møter Frankrike, som slo Ghana 2-1 i en kamp som ble spilt tidligere onsdag kveld. På Frankrikes lag spiller blant andre ex-United-spiller Paul Pogba.

Varela spilte en bra kamp mot Irak, og fremstår som trygg defensivt og god én-mot én. Han  bidro relativt lite offensivt fra sin høyrebackposisjon, men var trygg i pasningsspillet og og god i posisjoneringen.

Finalen  i turneringen spilles lørdag klokken 20.00 (skandinavisk tid) på Türk Telekom Arena i Istanbul. Kampen vises på Eurosport. 

Powered by Labrador CMS