Det endte 1-1 i Leicester

Ashley Fletcher (selvmål) Guillermo Varela (bildet) sto for scoringene da Leicester og Uniteds U21-lag delte poengene.

Publisert Sist oppdatert

Kanskje noe overraskende var det ingen førstelagsspillere involvert i kveldens tropp til denne åpningskampen i mellom Leicester og de regjerende Barclays U21 Premier League-mesterne fra Manchester United mandag kveld.
Derimot fant Warren Joyce plass til både Cameron Borthwick-Jackson, debutant Timothy Fosu-Mensah og Sean Goss, 19-åringen som var med på sommerens USA-turné.

På et langt mer erfarent Leicester-lag fant vi blant andre Leonardo Ulloa, den argentinske spissen som var fast på Leicesters førstelag i fjorårssesongen, og to gamle United-kjenninger, Tom Lawrence og Jack Barmby. 

At det var Leicester som kom best igang var derfor alt annet enn overraskende. Innledningsfasen ble da også preget av at et ungt og urutinert United-lag virkelig måtte slite for føden.

Uheldig Fletcher

Derfor var det heller ikke mer enn hjemmelaget fortjente da de tok ledelsen, dog med god assistanse fra et par av sine motspillere. Foranledningen var et frispark forårsaket av Donald Love, som gikk knallhardt inn i en takling. Han  var nok heldig som slapp unna det gule kortet, men der sluttet også hellet.  Det påfølgende frisparket ble slått presist og inviterende inn i United-feltet, hvor United-spiss Ashley Fletcher instinktivt gikk i været og headet inn sesongens første scoring. En nydelig heading var det og – men dessverre havnet den altså i eget nett. Keeper Joel Pereira sto igjen som sjanseløs tilskuer til at ballen suste inn til venstre for seg, helt oppe under tverrliggeren. 1-0 til Leicester.
Like etter var hjemmelaget nære på å øke til 2-0, denne gang ved egen hjelp, men nå var Pereira på alerten og avverget med en kattemyk inngripen.

Enter Varela

Så, etter en halvtime med Leicester-offensiv og null United-sjanser, fant Guillermo Varela det for seg at nok fikk være nok. Dermed tok han saken i egne hender, satte fart bakfra og stormet oppover høyresiden. Så tilrev han seg ballen og forserte et par mann idet han skar inn i Leicester-feltet, før han feide ballen hardt og bestemt inn i bortre hjørne. For anledningen svakt spill av Leicesters venstreback som ga ham muligheten, men samtidig en flott prestasjon av Uniteds unge søramerikaner.

Med Varelas utlikning ble det atskillig mer fart og fasong over gjestene. Plutselig var de i stand til å løfte spillet inn på Leicesters banehalvdel, og Josh Harrop testet keeper med et godt forsøk fra distanse. Sean Goss fremtvang deretter en corner fra frispark helt ute ved sidelinjen, en ball som ble slått inn i feltet, traff en forsvarer og dalte ned på nettaket bak hjemmelagets sisteskanse.

Sjansefattig 2. omgang

Etter hvilen var det igjen hjemmelaget som kom best igang, dog uten at de egentlig klarte å sette United-forsvaret på større prøver. I det hele tatt gikk det langt imellom målsjansene på begge sider av banen, og etter hvert ble det også tydelig at premiereføttene begynte å føles tunge både på blå og rød side.
I sluttfasen var Ashley Fletcher frempå med et par avslutninger, den første etter lekkert fremspill  av James Weir, men dessverre nølte Fletcher et ørlite øyeblikk før han fyrte av. Det var akkurat lenge nok til at en Leicester-forsvarer klarte å slenge frem et bein og hindre avslutningen fra å gå på mål. Det ble Uniteds siste store mulighet til å avgjøre oppgjøret.

Helt på tampen fikk isteden hjemmelaget en mulighet til å avgjøre på frispark, men Joel Pereira var godt med på skuddet og slo til corner. Den corneren ble det aldri noe av, for i samme øyeblikk lød sluttsignalet fra kampens dommer.
Dermed gikk det med U21 som med U18 på lørdag – 1-1 og poengdeling i ligaåpningen. Egentlig et bra resultat for Warren Joyces spillere, spesielt med tanke på at erfaringen hos spillerne gikk klart i favør av Leicester.

Kampen kunne følges direkte på TV 2 Sumo. Har du ennå ikke skaffet deg abonnement kan du gjøre det ved å følge denne linken.


King Power Stadium, 10. aug. 2015, kl. 20.00

Leicester 1-1 (1-1) United

20. min.: 1-0 Fletcher (selvmål)
33. min.: 1-1 Varela

United: Joel Pereira, Guillermo Varela, Donald Love, Liam Grimshaw (kapt.), Cameron Borthwick-Jackson, Timothy Fosu-Mensah, Matt Willock (Sadiq El Fitouri, 76.), Sean Goss, Josh Harrop, James Weir, Ashley Fletcher (Devonte Redmond, 90+1).
Uben.innb.: Dean Henderson, Joe Riley, Scott McTominay

Leicester: Maddison, Benalouane G, Chilwell, McCourt, Elder, Moore, Dodoo, Cain, Ulloa, Lawrence, Barmby (Panayiotou, 60.).
Innbyttere: Miles, Smith-Varnham, Sesay, Ndukwu

Øvrige resultater:
Liverpool 0-1 Chelsea
Middlesbrough 1-1 Reading
Southampton 2-2 Man. City
Sunderland 3-1 Norwich
Tottenham 4-1 Everton

——————————–

FORHÅNDSSTOFF:

Mens førstelaget og juniorene begge sparket sesongen i gang på lørdag, er turen nå kommet til klubbens U21-lag. Med Leicester City på motsatt banehalvdel blåses de regjerende Barclays U21 Premier League-mesterne igang på King Power Stadium, med fingre og tær krysset i håp om at formen omsider er i anmarsj. Akkurat det har det vært særdeles få tegn til i oppkjøringen til sesongen.

Vel ble Bury banket hele 6-1 da lagene møttes til treningskamp bak lukkede dører på Carrington, men
nederlag på straffekonkurranse etter et målløst semifinaleoppgjør mot Rochdale i Lancashire Senior Cup, og 1-2 mot Burscough FC i selve generalprøven før alvoret tar til mot Leicester, er resultater det ikke er verdt å snakke så veldig høyt om.

Tynt i rekkene

Tom Thorpe
Fjorårskaptein Tom Thorpe er en av dem som er borte.

Nå skal det sies at laget Warren Joyce disponerer denne sesongen mangler flere av fjorårets viktigste brikker.
Tom Thorpe, Reece James og Saidy Janko har alle forlatt klubben, mens midtbanedynamoen Joe Rothwell har slått følge med Ben Pearson på et sesonglangt utlån til Barnsley.
Dette betyr at troppen fort kan bli i tynneste laget nå som det må hentes opp spillere som mangler erfaring fra dette nivået. Cameron Borthwick-Jackson (18) og Timothy Fosu-Mensah (17) er uhyre lovende spillere, men U21-spill kommer trolig i tidligste laget for dem begge.

– Ubalansert tropp

I det hele tatt går Uniteds U21-lag til sesongstarten med det sjefen, Warren Joyce, omtaler som «en ung, ubalansert gruppe spillere».

Manchester United Reserve Team Squad Lineup 2011/12
Warren Joyce

– Så den nye sesongen representerer en ny utfordring for oss, med mangel på spillere i enkelte posisjoner, forklarer han overfor ManUtd.com.

– Det kommer helt sikkert til å bli en resultmessig vanskelig sesong, men samtidig bør den vise seg som den ideelle test for spillerne i deres aldersgruppe. Jeg regner med mange tøffe kamper for spillerne, men de kommer til å lære en hel masse om seg selv, om rollene i laget, forskjellige systemer og hvordan United bør fremstå, sier Joyce før mandagens premiere.

Dette er troppen han hadde med seg til Burscough for knapt to uker siden:
Joel Pereira, Kieran O’Hara, Guillermo Varela, Donald Love, Timothy Fosu-Mensah, Cameron Borthwick-Jackson, James Weir, Liam Grimshaw, Matt Willock, Joe Riley, Demetri Mitchell, Devonte Redmond, Sadiq El Fitouri, Ashley Fletcher.

TV 2 Sumo er stedet

MUTV er naturligvis på plass og signalene derfra blir som vanlig fanget opp og viderebefordret av TV 2 Sumo. Sendingen starter klokken 19.30, mens kampstart altså skjer en halvtime senere.

 

Powered by Labrador CMS