Banens beste i debuten

DE UTLÅNTE: God start for Ben Pearson, mens Zaha hadde flott forarbeid til Palaces vinnermål.

Publisert Sist oppdatert

Helgens høydepunkt for United-fans er naturligvis at Manchester United tar imot Southampton i den Premier Leagues serierunde nummer 21.

Det er imidlertid ikke før søndag, men United har som alltid en rekke utlånte spillere som skal i aksjon for sine respektive lag.

PS: Både Ángelo Henríquez’ Dinamo Zagreb og Vanja Milinkovic-Savic’ FK Vojvodina har fremdeles vinterferie, og starter ikke opp igjen før henholdsvis 21. og 27. januar.

Lørdag 10. januar:

Barnsley 2-0 Yeovil Town

Som United vant Barnsley 2-0 mot Yeovil, og United var jo da også med på å påvirke denne kampen. Ben Pearson har for første gang blitt lånt ut, og midtbanespilleren fikk en fin debut med seier.

Debutanten fikk ikke bare seier, han ble også tildelt bestemannsprisen på Oakwell! En veldig god start

Brentford 1-0 Rotherham

Reece James spilte igjen fra start for Rotherham, men virker ikke å ha gjort så veldig mye utav seg i dette oppgjøret på Griffin Park. Noe som ikke nødvendigvis trenger å bety at han hadde en dårlig dag, siden han spilte venstreback.

James ble byttet ut et kvarter før slutt, men det har ikke blitt rapportert om at det skyldes noen skade, så sannsynligvis ville bare manager Steve Evans prøve noe annet i jakten på en utligning. Det hjalp ikke, og Rotherham har fortsatt kort avstand ned til nedrykksstreken.

Leicester City 1-0 Aston Villa

Tom Cleverley spilte hele oppgjøret for Aston Villa, men det ble tap på bortebane mot Midlands-rival Leicester City. Paul Konchesky, av alle, scoret seiersmålet.

Vi har ikke sett kampen, men det virker som om de fleste (om ikke alle?) Aston Villa-supportere på Twitter er ganske misfornøyd med Cleverleys innsats i dette oppgjøret. Gregg Evans i Birmingham Mail meldte ellers at Cleverley hadde ballen mye, men at han burde gjøre mer med den.

Oldham Athletic 2-2 Doncaster Rovers

Sam Johnstones Doncaster besøkte lørdag Boundary Park, og det ble et spennende oppgjør. Oldham ledet 2-0 før de fikk en mann utvist, og da kom Doncaster for fullt på slutten, og på overtid kom utligningen.

Johnstone virker ut fra rapportene å ha gjort sine saker brukbart, om enn ikke nødvendigvis spektakulært. 1-0-målet var en forsvarsfeil heller enn en keeperfeil, mens 2-0-målet var noe kontroversielt, siden det virker å være noe usikkerhet om ballen i det hele tatt var inne, eller om Johnstone reddet før den kom så langt. Linjedommeren vinket for mål, men Doncaster klarte altså å komme tilbake likevel.

Sam Johnstone
SLAPP INN TO: Sam Johnstone.

Real Madrid 3-0 Espanyol

Vår mann, Javier Hernández, kom aldri på banen for Real Madrid. Deler av grunnen til det var kanskje at Fábio Coentrão ble utvist? Det bidro nok til at det var mer defensivt orienterte spillere som kom inn da både James Rodríguez og Karim Benzema ble byttet ut.

Real Madrid vant, og er fortsatt øverst på tabellen. Vi blir kanskje ikke seriemester i år, men kanskje vi får en La Liga-vinner?

Crystal Palace 2-1 Tottenham Hotspur

Alan Pardew valgte å sette Wilfried Zaha på benken i denne kampen. Harry Kane ga Spurs ledelsen, før Dwight Gayle utlignet på straffespark, og med 17 minutter igjen av ordinær tid ble Zaha kastet innpå i et håp om å få avgjort kampen.

Det var et godt trekk, for Zaha skapte trøbbel for Spurs-forsvaret, og han hadde forarbeidet til Jason Puncheons 2-1-mål. Joda, ballen skiftet retning, så slik sett var det en heldig målgivende pasning om vi skal kalle det det, men Zaha lurte to Spurs-forsvarere trill rundt før han sendte ballen fra seg, så uansett om han blir kreditert målgivende pasning så skal han ha store deler av æren.

Zaha kunne ordnet 3-1 på overtid etter å ha skapt to gode sjanser til seg selv ved hjelp av tempoet sitt, men avslutningene ble ikke god nok (uten å ha vært direkte dårlige). Uansett en god søknad om mer spilletid, etter å ha skapt vinnermålet.

wilfriedzaha (650 x 358)
ZAHA: Her i kamp med Kyle Walker.

Søndag 11. januar:

Real Madrid Castilla 4-2 Atlético Madrid B

Guillermo Varela spilte fra start for Real Madrids nest beste, og Madrid-derbyet på B-lagsnivå ble en spennende affære. Allerede til pause hadde kampen fått fem mål, i tillegg til at Varela pådro seg et gult kort. Backen skal også ha hatt et fint raid i førsteomgangen som skapte en sjanse, uten at det ble mål av det.

I andre omgang ble det bare ett mål, og det kom til hjemmelaget rett før slutt. Det ble altså 4-2 til de helhvite. Varela spilte hele kampen.

Braga 0-1 Sporting Lisboa (Nani)

Nani spilte hele kampen da Sporting Lisboa gjestet Estádio Municipal søndag kveld. Den utlånte kantspilleren hadde blant annet et kraftfullt skuddforsøk, som dessverre gikk til side for mål. En som derimot traff mellom stengene, var Junya Tanaka. Den japanske 27-åringen ble den store helten da han sørget for borteseier i kampens siste minutt.

Powered by Labrador CMS