Slik går det med de utlånte

United har i øyeblikket ni spillere på utlån. Noen sliter benk, mens andre scorer mål.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av sommerens overgangsvindu kvittet Louis van Gaal seg med en rekke spillere, hvorav de fleste gikk ut på lån til forskjellige klubber.

Mens han handlet forsterkninger for rundt £150 millioner, sendte han Ángelo HenriquezJavier HernándezMichael KeaneVanja MilinkovicNaniNick PowellGuillermo VarelaWilfried Zaha og Tom Cleverley ut på lån.

United.no har tatt en titt på hvordan det står til med de forskjellige spillerne.

Ángelo Henriquez, Dinamo Zagreb

Chileren som har imponert enormt på aldersbestemt landslag, og som ofte blir sammenlignet med Javier Hernández, ble i august sendt på lån til kroatiske Dinamo Zagreb – som leker seg i landets øverste divisjon.

Klubben han spiller for topper tabellen med fire poeng ned til andreplass, og har siden 31. august starter hver eneste kamp for hovedstadlaget. Han fikk en strålende start på oppholdet sitt ved å score i alle de tre første kampene han spilte, før tre målløse kamper fulgte.

Men helgen før landslagspausen serverte Henriquez et hat-trick og ordnet ene og alene tre poeng for Dinamo mot byrival Lokomotiv Zagreb.

Kroatene er i Gruppe D i Europa League, sammen med Celtic, Zalzburg og Astra, og står med tre poeng etter to kamper spilt.

LANDSLAGSSPILLEREN: Angelo Henriquez.
LANDSLAGSSPILLEREN: Angelo Henriquez.

Javier Hernández, Real Madrid

Den mexikanske målsniken som var en av Manchester Uniteds viktigste bidragsytere det året Sir Alex Fergusons menn rev Liverpool ned fra tronen og sikret klubbens ligatrofé nummer 19 ble dessverre ikke det vi alle hadde håpet.

Etter mye benksliting og dårlig ivaretatte sjanser under fjorsesongen, sendte Louis van Gaal ham noe overraskende på lån til spanske Real Madrid.

Etter ankomsten 1. september har Hernández fått fire kamper som innbytter, samt én kamp fra start for hovedstadsklubben. Det var vel også gjerne derfor han ble hentet, som superinnbytter og andrefiolion.

På de fem kampene han har spilt har han scoret to mål, og begge kom mot Deportivo La Coruña – en kamp Real Madrid vant 8-2.

Etter syv serierunder ligger Madrid-klubben på femteplass, med fem poeng opp til erkerival Barcelona som topper tabellen. I Chamipons League blir de ansett som sin gruppes storfavoritt, hvor de skal konkurrere mot Liverpool, Basel og Ludogrets. Carlo Ancelottis menn topper for øyeblikket gruppen med to av to seirer.

MÅLSCORER: Javier Hernández.
MÅLSCORER: Javier Hernández.

Michael Keane, Burnley

Om Van Gaal noen gang har angret på spillere han har sendt ut på lån denne sesongen, så er det nødt til å være Michael Keane. United har slitt enormt med skader på midtstoppere innledningsvis av sesongen, og siden Keane gikk på utlån til Premier League-klubben Burnley, var Van Gaal nødt til å se ned til U21-laget for å finne løsninger.

Keane skrev 1. september under på en låneavtale som binder ham til nyopprykkede Burnley frem til januar 2015.

Siden har det bare blitt fem minutter ligaspill, og de kom da han ble byttet inn i det 85. minutt i kampen mot Leicester som endte 2-2. Før det oppgjøret var han ubenyttet reserve i de to foregående kampene.

Burnley ligger for øyeblikket nest sist i Premier League, og står med fire poeng etter syv spilte kamper.

M. KEANE: Her for England U21.
M. KEANE: Her for England U21.

Vanja Milinkovic, FK Vojvodina

Vanja Milinković-Savić, som han egentlig heter, ble enig med Manchester United om en avtale 17. mai i år, men ble umiddelbart lånt tilbake til moderklubben FK Vojvodina i Serbia.

Smått imponerende er det at den spanskfødte serberen – som fylte 17 år i år – har startet samtlige ligakamper for klubben som for øyeblikket ligger på andreplass i Serbias øverste divisjon.

Etter åtte kamper spilt, står laget med syv seirer og ett tap, og deler poengsum med Partizan Beograd som topper tabellen med én kamp mindre spilt.

Det er vanskelig å si hvordan United-spilleren har gjort det, men det må legges til at bare to lag i divisjonen har sluppet inn færre mål enn Milinkovic – som bare har sluppet inn seks mål på åtte kamper.

Dessverre maktet ikke serberne å kvalifisere seg til årets Europa League.

SERBISK KJEMPE: Milinkovic-Savic.
SERBISK KJEMPE: Milinkovic-Savic.

Nani, Sporting Lisboa

Helt ute av varmen i Manchester United, men ble mottatt som helt da han ankom flyplassen i Lisboa for å skrive under på en låneavtale med gamleklubben.

Og siden han ankom 19. september har han startet samtlige seks ligakamper, samt de to Champions League-kampene mot henholdsvis Maribor og Chelsea.

To mål har han så langt. Det første kom mot Gil Vicente i ligaen 21. september, før han scoret mot Penafiel to serierunder senere.

Sporting ligger på fjerdeplass i den portugisiske eliteserien med seks poeng bak tabelléner Benfica, og står med ett poeng på to kamper i Champions League-gruppe D, hvor de konkurrerer mot Chelsea, Schalke og Maribor.

Ellers kan det nevnes at Nani har fått tre kamper fra start for det portugisiske landslaget siden han forlot United.

HJEMVENDT SØNN: Luis Nani.
HJEMVENDT SØNN: Luis Nani.

Nick Powell, Leicester

Powell startet ligacupkampen mot Milton Keynes Dons i august, som United tapte 4-0.

Siden ble han sendt ut på lån til nyopprykkede Leicester, men har ennå tilgode å debutere i en tellende kamp for The Foxes.

Forrige uke scoret han imidlertid i en vennskapskamp mot Aston Villa, som endte 3-0 til laget som snudde 1-3 til 5-3-seier mot Manchester United forrige måned.

Leicester ligger på 12. plass i Premier League, og står med ni poeng på de syv første kampene.

POWELL: Lite spilletid i Leicester.
POWELL: Lite spilletid i Leicester.

Guillermo Varela, Real Madrid Castilla

Noe overraskende gikk Manchester Uniteds uruguyanske høyreback på utlån til Real Madrids B-lag, eller Real Madrid Castilla som de også kaller seg.

Siden ankomsten ved månedsskifte august/september har Varela startet samtlige fem ligakamper for Castilla, og har ikke notert seg for særlig annet enn et gult kort som han fikk tidlig i sesongen.

Etter åtte ligakamper ligger Real Madrid Castilla på 15. plass, bare fire poeng over Trival Valderas som ligger helt i bunnen.

VARELA: Spiller i den spanske hovedstaden.
VARELA: Spiller i den spanske hovedstaden.

Wilfried Zaha, Crystal Palace

Wilfried Zaha ble i januar 2013 hentet til Manchester United av Sir Alex Ferguson, og var regnet for å være én av balløyas aller største talenter, men ble umiddelbart lånt tilbake til Crystal Palace ut sesongen.

Ved endt sesong kastet Fergie inn håndkledet, og David Moyes overtok. Skotten anså ikke kantspilleren som god nok, og det kan virke som Louis van Gaal også mener 21-åringen vil ha godt av spill et annet sted før han er klar for United.

Siden han ankom Crystal Palace for et sesonglangt lån i august har det blitt lite spilletid på ham.

Zaha scoret overtidsutligningen i det 20 minutters lange innhopp han fikk i tredje serierunde da de spilte 3-3 mot Newcastle, før han startet den påfølgende seriekampen mot Burnley som endte 0-0. Han startet også ligacupkampen mot Newcastle hvor de ble slått 2-3.

Resten av kampene har han måtte sett fra innbytterbenken.

Crystal Palace er ute av ligacupen, men ligger før den åttende serierunden sparkes i gang på 15. plass med åtte poeng på syv kamper.

ZAHA: Lite benyttet av Palace-sjef Warnock.
ZAHA: Lite benyttet av Palace-sjef Neil Warnock.

Tom Cleverley

Lite hadde vel gledet oss Manchester United-fans mer enn om fjorårets utskjelte Tom Cleverley virkelig kom seg til rette i Aston Villa og viste seg å være den klassespilleren vi hadde håpet da vi så han briljere i sesongstarten høsten 2011.

Cleverleys låneovergang til Aston Villa ble klargjort natt til 2. september. Cleverley skulle ikke få en enkel start i Villa-trøyen, og han ble kastet rett ut i ilden allerede ved første anledning. Cleverley startet kampen mot Liverpool da Aston Villa vant 1-0, men etter det har Birmingham-laget gått på tre forventede nederlag mot Arsenal, Chelsea og Manchester City.

Cleverley har startet samtlige fire kamper, og har til tider vist svært lovende takter, ifølge Aston Villa-sjef Paul Lambert. Mer om det kan du lese i denne saken.

West Midlands-laget ligger på 10. plass på tabellen med ti poeng på syv kamper.

IMPONERER: Tom Cleverley.
IMPONERER: Tom Cleverley.
Powered by Labrador CMS