– Perfekt for Real

MANCHESTER: Resultatet i Madrid vil faktisk passe Real bedre enn United, sier Sky Sports’ spanske fotballekspert til United.no.

Publisert Sist oppdatert

Guillem Balague er trolig den journalisten som kommer tettest innpå stjernene i Barcelona og Real Madrid. Når han ikke skriver for den spanske sportsavisen AS kommenterer han og analyserer spansk fotball for Sky Sports i England.

– Må fremover

Til United.no sier Balague at returmøtet mellom Manchester United og Real Madrid på Old Trafford har alle ingrediensene til å bli en klassiker. Spanjolen sier oppgjøret er helt åpent, men mener utgangspunktet etter det første møtet i Madrid vil være minst like gunstig for Jose Mourinhos menn som for United.

– United vil bli tvunget til å være mer offensive på hjemmebane. Det ligger i genene deres, fansen vil ikke akseptere noe annet. Det vil gi mer rom for Real og særlig Cristiano Ronaldo . Real lar seg ikke skremme av at United fikk et bortemål. De vet at de er kapable til å klare det samme på Old Trafford, sier Balague.

Balague mener Ferguson traff perfekt med taktikken i Madrid i det første oppgjøret.

– I Real Madrid bruker man ofte en metafor som sier at det tar flere år å reise et byggverk, men at alt som trengs er en hammer for å rive det. United fant denne hammeren i den første kampen, men jeg er sikker på at Ferguson ikke vil gå til returoppgjøret på Old Trafford med den samme filosofien. Han vil at United skal våre fremover, sier Balague.

Den spanske fotballeksperten tror det første målet på Old Trafford kommer til å definere kampen.

– Det blir ikke nødvendigvis det laget som får den første scoringen som vinner, men den vil bestemme kampforløpet, sier han.

Ikke på topp fysisk

Real Madrid ser ut til å ha funnet storformen med to seire mot Barcelona og strålende angrepsspill. Balague tror likevel det er en ting United er bedre enn Real på.

– Fysisk sett er ikke Real-spillerne i toppform. Det kan vippe kampen i Uniteds favør, men jeg tror likevel Real vil vinne.

– Hvorfor?

– Fordi de er et bedre fotballag. Det er en tøff oppgave som venter i Manchester, men verken Mourinho eller spillerne vil la seg skremme av det, sier Balague.

Powered by Labrador CMS