Joda, United ER videre

Klargjøring av situasjonen foran Wolfsburg-kampen.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben har mottatt en god del henvendelser angående tabellsituasjonen i Champions League-gruppe B, hvor United i øyeblikket troner øverst med 10 poeng, fulgt av Wolfsburg og CSKA Moskva som begge har 7.

Innbyrdesforhold

Som mange ganske riktig påpeker, har begge de to sistnevnte muligheten til å havne på samme poengsum som United. Av denne årsak stiller mange seg spørrende til påstanden om at United ikke kan bli dårligere enn nummer 2.

Svaret er å finne i regelen om at innbyrdes oppgjør bestemmer rekkefølgen mellom klubbene.

Med andre ord, og ettersom United har tatt fire poeng mot CSKA, er det umulig for russerne å passere United på denne tabellen.

Den samme regelen vil selvsagt også bli gjeldende i forholdet mellom United og Wolfsburg, men her kan det bli nødvendig å supplere med ytterligere regler for å skille klubbene:

Bortemål

Dersom tyskerne går seirende ut av innbyrdesoppgjøret den 8. desember, vil de, i likhet med United, ende gruppespillet med 10 poeng. Samtidig vil klubbene ha vunnet hvert sitt innbyrdesmøte, og i utgangspunktet stå helt likt.

For da å kunne skille dem, tar man i bruk regelen om bortemål. Ettersom Wolfsburg scoret på Old Trafford (United vant 2-1), vil det dermed være nok for dem å vinne 1-0 hjemme i Tyskland. Vinner de 3-2, 4-3 o.s.v, vil derimot United vinne gruppen på flere scorede bortemål.

Målforskjell

Men, det kan også tenkes at kampen ender med 2-1 til tyskerne, altså samme sifre som United sikret seieren med på Old Trafford.

Hva skjer da? Jo, den totale målforskjellen trekkes inn, og der stiller Wolfsburg, som i øyeblikket står med 8-5, hakket bedre rustet enn United som har 7-5.

Powered by Labrador CMS