– Offside!

Juan Matas strålende frisparkscoring burde ha blitt annullert. Det mener tidligere toppdommer Graham Poll.

Publisert Sist oppdatert

Det er i hans faste spalte i Daily Mail at den pensjonerte pipeblåseren går ut mot avgjørelsen om å godkjenne målet som ga United 2-0-ledelse like før pause i mandagens kamp.
Poll argumenterer med at tre United-spillere sto i klar offsideposisjon idet Juan Mata gjorde seg klar til å sende ballen avgårde fra frisparkmerket, og at de tre sperret for keeper Jayson Leutwilers utsikt.

Poll vedgår at det ofte, på grunn av spillernes hurtige bevegelser, kan være veldig vanskelig å oppdage en offside. I dette tilfellet var det imidlertid ikke snakk om en slik type forseelse, mener han.

– Taktikken syntes å gå ut på å løpe ut før ballen ble sendt avgårde, men de befant seg like fullt i offside og forstyrret sikten da Mata skjøt, skriver Poll.  Han mener at det er vanskelig å forsvare assistentdommeren «for denne fundamentale feilen», men han frikjenner heller ikke dommer Robert Bradley.

– Kamplederen må ha sett de tre United-spillerne, og burde derfor ha sjekket opp med sin assistent om de sto i offside, før han godkjente målet, avslutter Graham Poll. Han imøtegår dermed Louis van Gaals forklaring etter kampen:

– Frisparkmålet til Mata er ikke offside – det der er lov, sa Van Gall, med referanse til den portugisiske dommeren som sist torsdag ledet oppgjøret mot Midtjylland.

Powered by Labrador CMS