Målløst igjen

United gikk målløse av banen igjen, men mot en atskillig bedre motstander enn i forrige kamp.

Gult kort Busquets, FCB (70)

Sir Alex Ferguson gjorde få endringer på laget fra Vålerenga-kampen. David de Gea kom innpå i mål, Patrice Evra returnerte fra fødsel til venstrebacken, mens Anderson tok Michael Carricks plass på midten.

Ellers var det som mot Vålerenga, selv om motstanderen nå het Barcelona.

Jevnt

1. omgangen ble en relativt jevn affære. Barcelona hadde i perioder ballen mye, men skapte særdeles lite med ballinnehavet. Et par ganger åpnet det seg på Uniteds høyreside, men sjansene var aldri av det helt store slaget. I Uniteds gode perioder var det Paul Scholes som imponerte. Han strødde om seg med krempasninger, og løste opp i midten da spanjolene prøvde seg med høyt press.

Ellers merket man seg tidlig at i motsetning til mot Vålerenga kom Uniteds fleste angrep på venstrekanten i starten av kampen, men uten at United heller maktet å skape det helt store.

På overtid i omgangen fikk United så en gyllen mulighet. Nani ble lagt i bakken inne i feltet, og dommeren pekte på straffemerket. Dermed burde det blitt 1-0 ved Wayne Rooney.

Men det ble det ikke.

Rooneys straffe ble reddet, og returen satte han også sleivete utenfor fra scoringsposisjon.

Mange bytter:

United satte innpå Shinji Kagawa for Rooney og Michael Carrick for Vidic i pausen, mens Barcelona blant annet tok av Lionel Messi. Samtidig het erstatterne hos spanjolene i 2. omgang Xavi, Jordi Alba, Pedro og Ibrahim Afellay og Gerrard Pique – alle kjente verdensstjerner.

Kampen ble enda jevnere etter pause, men ingen av lagene skapte spesielt store sjanser. Kagawa var nær på et par sjanser tidlig i omgangen, men spanjolenes reservekeeper fikk slått til corner begge gangene. På motsatt side hadde Alexis og Pedro hver sin sjanse til å score, bare for å bli stoppet av en prikkfri David de Gea.

Spanjolen viste vel at han blir et klart førstevalg når sesongen starter, etter et godt OL for Spania og en god kamp her. Da hjelper det ikke så mye hva Anders Lindegaard finner på.

United satte innpå Dimitar Berbatov, Nick Powell og Scott Wooton, men til slutt ebbet kampen ut med 0-0 etter en bra økt for United. Det var Barcelona som hadde ballen mest, men United-spillerne flyttet beina godt. Kampen viste at Rooney har et stykke igjen til kampformen, mens Paul Scholes virker å være i godt slag.

Siden Supermatchen også handlet om et trofé endte oppgjøret med tre straffer til hvert lag, men det ble bare to. Det fordi Nani og Ashley Young bommet for United, mens Barcelona scoret på sine to forsøk og dermed vant 2-0.

Barcelona: Valdes, Alves, Puyol, Alexis, Iniesta, Messi, Mascherano, Busquets, Adriano, Tello, Sergi Roberto.