Chicharitos jubelsesong

Først bidro han sterkt til Manchester Uniteds ligagull nummer 19. I natt fikk måltyven mer å juble for da Mexico gikk til topps i Gold Cup.

Mexico forsvarte Gold Cup-tittelen da de i natt snudde 0-2-underlege til 4-2-seier mot USA foran 93,420 tilskuere på Rose Bowl Stadium i California.

Riktignok ble det ingen nettkjenning på ‘Den lille erten» i nattens Gold Cup-finale, men med totalt syv scoringer endte han opp som soleklar toppscorer i turneringen. Dermed kan en trygt si at 22-åringen har satt sitt preg på turneringen likevel.

Det startet imidlertid dårlig for Hernandez og de grønnkledde lagkameratene i nattens kamp, og etter halvspilt førsteomgang så det unektelig fryktelig mørkt ut. Manchester United-angriperen var langt nede etter Champions League-tapet for Barcelona på Wembley, og det så ut til å gå mot nok et finaletap da Bradley og Donovan – med hver sin scoring – sørget for at USA totalt mot spillets gang ledet 2-0 allerede etter bare 23 minutters spill.

Mexico kommer tilbake

De seiersvante meksikanerne klarte imidlertid å riste av seg sjokket, og derfra og ut handlet det aller, aller meste om de grønnkledde. Og det tok bare 13 minutter før både reduseringen og utlikningen kom.

Chicharito endte opp som turneringens soleklare toppscorer med sine syv nettkjenninger. Men, og det til tross for at angriperen for en gangs skyld måtte gå målløs av banen, var han likevel ikke uten bidrag i natt heller. For da Pablo Barrera reduserte etter 28 minutter, var det Hernandez’ som på elegant vis satte opp scoringen.

Reduseringen ga de scoringskåte meksikanerne blod på tann, og bare åtte minutter senere sørget Andres Guardado 2-2. Det var også stillingen til pause.

Fenomenal snuperasjon

Kampen fortsatte i samme spor etter hvilen, hvilket innebar at Mexico var det førende laget. Og etter 53 minutter, og igjen etter Barrera-scoring, var de grønnkleddes snuoperasjon plutselig et faktum.

Pangåpningen gjorde at det for en skakket stund så veldig lyst ut for USA. Men, Mexico bare fortsatte kjøret mot USA-buret etter lederscoringen, og etter

76 minutter måtte Ex-Red Tim Howard kapitulere for fjerde og siste gang. Det var Giovani dos Santos som fikk æren av å sette den berømte spikeren i kista med en scoring av det særdeles lekre slaget.

Flere scoringer ble det ikke, og dermed kunne Javier Hernandez & Co slippe jubelen løs.

Nå kan Javier Hernandez, som ble kåret til turneringens beste spiller, ta seg en velfortjent ferie før turen på ny går til statene. Manchester United starter sesongoppkjøringen i USA med kamp i Boston 14. juli.