– Opp til sju supportere inn i rådgivende styre

Publisert Sist oppdatert

Manchester United offentliggjorde mandag at de har kommet noen steg videre på veien med kravene som ble stilt til klubben etter demonstrasjonene i mai.

Et rådgivende fanstyre vil bestå av opptil sju supporter-representanter og fem klubbdirektører. Disse vil diskutere strategi og andre sentrale spørsmål for Uniteds fremtid, og møtes en gang i kvartalet.

Samtidig vil antallet medlemmer av fanforumet økes fra 11 til 16.

De nye representantene vil være fra kvinnelagets supporterklubb, unge supportere og internasjonale supportere. To av disse vil så velges inn i det rådgivende styret.

MUST, som Supporterklubben samarbeider med, vil ha en plass begge steder.

United la til at de også har gjort fremskritt i diskusjonene med MUST om en ny aksjeordning, der supportere vil få tilgang til en ny aksje – med samme stemmerettigheter som Glazer-familiiens B-aksjer.

Flere detaljer om dette vil slippes litt frem i tid.

– Vi er fornøyde med utviklingen så langt i å bygge et rammeverk for et mer effektivt samspill mellom klubben og supportere. Som Joel Glazer sa til fanforumet i juni – vi ønsker å styrke supporterrepresentasjonen og supporternes rolle i hjertet av klubben, og det nye rådgivende styret og et utvidet fanforum vil hjelpe med det, sier Uniteds Collette Roche i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS