– Liten gevinst, men høy risiko

Tidligere Portsmouth-eier Sulaiman Al Fahim tror ikke arabiske investorer lar seg lokke til å kjøpe aksjer i Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

De engelske mediene har den siste uka vært samstemte i at Glazer-familien planlegger å legge ut aksjer verdt $1 millard på børsen i Singapore. Dette skal angivelig skje siste kvartal i år, men om de amerikanske eierne tror at det skal lokke styrtrike arabiske investorer til klubben, tar de feil, mener Al Fahim.

– Arabiske investorer ser på avtaler med en stor framtid. Manchester United er allerede store med tanke markedslige inntekter – det er begrenset gevinst, men høy risiko, sier Al Fahim ifølge nettstedet ArabianBusiness.com.

– Fotballklubber på børsen er høy risiko. Én straffe eller én skade kan endre kampen, inntektene og aksjeverdien totalt.

Glazers kjøpte United for £790 millioner for seks år siden, hvorav over en halv millard pund ble skaffet via obligasjoner. Ved slutten av mars 2011 var gjelden fortsatt på svimlende £478 millioner, og klubben gikk med et underskudd på £84 millioner i 2010.

Powered by Labrador CMS