Glazers selger flere aksjer

Vil hente ut nærmere én milliard ved å selge fem prosent ekstra med aksjer.

Publisert Sist oppdatert

Fra før av har Uniteds eiere, amerikanske Glazers, lagt ut 10 prosent av aksjene i klubben på New York-børsen.

Nå legger de ut ytterligere fem prosent for salg, skriver Daily Mail.

Ifølge avisa gjøres dette for å sikre seg i tilfelle det sportslige ikke fungerer heller kommende sesong. Skulle United gå glipp av en Champions League-plass neste sesong, så synker nemlig verdien av adidas-avtalen med litt over 20 millioner pund i året.

United sikret seg nemlig for kort tid siden verdens mest verdifulle drakt-avtale med adidas, en avtale som kan gi United 750 millioner pund i en 10-årsperiode fra 2015.

Verdien av avtalen faller imidlertid fra 75 millioner til 52,5 millioner pund i året om United går glipp av Champions League i to strake sesonger når de er under kontrakt med adidas. Dette «tapet» vil altså først slå inn om United går ytterligere to sesonger utenfor Champions League. I tillegg koster en sesong utenfor Champions League også om lag 35 millioner pund i tapte prispenger fra UEFA.

Ved å selge rundt fem prosent til av aksjene så vil Glazers kunne hente inn 87 millioner pund, skriver Daily Mail. Ekspert Tariq Panja mener imidlertid at United ikke kommer til å se snurten av pengene. De går rett til eierne.

Det skal imidlertid legges til at aksjene selges med begrenset mulighet til innflytelse på United-driften.

Skulle United imponere stort i både Europa, serie og cuper senere kan adidas-avtalen også øke med fire millioner pund i året, mens avtalens innhold også viser at den nye draktleverandøren har 12 måneders oppsigelses-frist, hvis det utenkelige skulle skje at United plutselig rykket ned. BBCs Mike Keegan hever også at han har hørt at United har en avtale som sikrer at de alltid skal være minst like godt betalt som alle andre. Det vil si at hvis adidas i løpet av avtaleperioden inngår mer lukrative avtaler med andre, så skal Uniteds avtale matche disse avtalene. Ifølge Keegan kan det også være snakk om at United har sikret seg i kontrakten mot at adidas kan inngå draktavtaler med City og Liverpool i løpet av perioden.

Powered by Labrador CMS