Børsnotering først til høsten?

I så fall vil det kunne ramme Uniteds transferbudsjett den kommende sommeren, melder The Telegraph.

Publisert Sist oppdatert

Glazer-familien fikk i august grønt lys til å børsnotere 30 % av sine aksjer i Manchester United på børsen i Singapore, og familiens håp var å kunne tjene £600 millioner på aksjesalget. Disse pengene skulle blant annet brukes til å redusere Uniteds gjeld, som for øyeblikket lyder på £439 millioner og fører til årlige utgifter på £45 millioner.

En måned senere ble imidlertid salget lagt på is. Eurokrisen og mangel på interesserte investorer skal ha vært årsaken til utsettelsen. Amerikanerne har dog ikke slått fra seg planene på permanent basis, og vurderer kontinuerlig markedet for å finne rett tidspunkt for en børsnotering.

United er forventet å reise på pre season-turné til Asia denne sommeren, noe som kunne vært en fin anledning til å få publisitet rundt børsnoteringen.Aksjemarkedet er imidlertid tradisjonelt på lavgir i sommermånedene, og The Telegraph mener en børsnotering først vil være aktuelt tidligst til høsten. Glazers skal også vurdere å børsnotere aksjene på Hong Kong-børsen istedenfor i Singapore.

Den umiddelbare konsekvensen av å utsette børsnoteringen til høsten, er at gjelden fortsatt vil tynge klubbens økonomi gjennom sommermånedene. The Telegraph mener dette vil kunne ramme Sir Alex Fergusons transferbudsjett, særlig i konkurranse med klubber som Manchester City, Real Madrid og Paris St. Germain, som alle sitter på gigantiske pengesekker.

Powered by Labrador CMS