otbi

– Vil ikke endre reglene for å stanse Midtøsten-bud

Publisert Sist oppdatert

Manchester United og Liverpool er til salgs, og det er ventet mange bud, kanskje spesielt fra amerikanere og rike investorer fra Midtøsten.

Det er også det som har preget ryktene de første dagene etter at det ble kjent at United er til salgs.

Så er Saudi-Arabia, Emiratene og Qatar langt på vei allerede statseid inne i Manchester City, Newcastle og Paris Saint-Germain, selv om Premier League fikk forsikringer om at det ikke er kongedømmet Saudi-Arabia som nå styrer Newcastle.

Private investorer fra disse landene kan uansett komme på banen både når det gjelder United og Liverpool.

Saudi-Arabias sportsminister sa torsdag også at de oppmuntrer private saudiarabiske investorer til å by.

Samtidig ser Premier League nå på muligheten for å endre kravene til nye eiere i ligaen, men The Telegraphs Sam Wallace skriver at hans forståelse er at de nye reglene ikke vil inneholde noe som stanser personer fra land som er kjent for omfattende brudd på menneskerettigheter.

Premier League skal ha hatt samtaler med Amnesty Internasjonalt om punkter knyttet til menneskerettigheter i kravene til nye eiere, men foreløpig virker det altså ikke som om det kommer til å bety endringer som stanser bud fra for eksempel Midtøsten.

I de nåværende reglene handler det meste om økonomi, men personer som har gjort ting som ansees som et kriminelle i Storbritannia, selv om det ikke er kriminelt i personens land, vil kunne nektes eierskap i en Premier League-klubb.

Men hva vet vi så langt om mulige bud?

Foreløpig virker det som om Sir Jim Ratcliffe kommer til å by på United, og David Beckham ser også ut til å kunne bli frontmann for et potensielt bud.

Amerikaneren Stephen Pagliuca, som også bød på Chelsea, virker også å være en kandidat, blant annet sammen med Larry Tanenbaum, som også er svært sentral i amerikansk sport. Fincancial Times forventer også at Josh Harris og David Blitzer, som også forsøkte seg på Chelsea, vil by på United.

LES SAKEN: Nye eiere? Her er 11 konkrete muligheter

Ryktene om at Zara-gründeren eller Apple skulle være aktuelle ble avvist torsdag.

Powered by Labrador CMS