– Mangler ambisjoner

MUST mener Glazers mangel på investeringer og ambisjoner kan ha ført til Rooneys ønske om å forlate United.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United Supporters Trust (MUST) håper det fortsatt er muligheter for at Wayne Rooney fortsetter i United til tross nyhetene om at han ønsker å forlate klubben. De mener også det faktum at United ikke greier å holde på sine stjernespillere er en konsekvens av Glazer-familiens manglende ambisjoner og investeringer i klubben – noe som står i sterk kontrast med måten Manchester Citys eiere opptrer på.

MUST oppfordrer alle supportere til å påvrike Uniteds sponsorer til å ta affære. Her er MUSTs reaksjon i sin helhet:

«Som de aller fleste United-supportere er vi skuffet over å høre nyhetene om at Rooney kan komme til å dra, og vi håper fortsatt at situasjonen kan løses.

Vi støtter Sir Alex’ dømmekraft som alltid, men vi er bekymret over eierne. De har tynget klubben med en enorm gjeld og de tar mer og mer penger ut av klubben hver sesong, og mangelen på investering i stallen siden de kom er lett for alle å se. De har kjøpt spillere, men er de virkelig gode nok erstattere hva kvalitet angår for spillere som Ruud van Nistelrooy, Roy Keane og Cristiano Ronaldo?

Vår klubb har rekordstore inntekter, men greier allikevel ikke konkurrere selv med små klubber som Manchester City, og i hvert fall ikke Chelsea, Real Madrid og Barcelona. Vi vet hvor pengene går, og det må stoppe. Spørsmålet som stilles blant mange supportere er om eiernes ambisjoner matcher ambisjonene til spillere som Rooney og ambisjonene til supporterne? Så langt tyder alt på at svaret er at de ikke gjør det.

Kontrasten kunne knapt vært tydeligere mellom Manchester Citys eiere, som pumper millioner inn i sin klubb, og Glazers, som tar store summer ut av klubben vår. FOlk snakker om spillere som er grådige med sine kontrakter, men disse summene blekner i forhold til de hundrevis av millionene Glazers har tatt ut av United gjennom sin overtakelse av klubben.

Supporterne har makten – vi har sett det med Green & Gold-kampanjen som øker i antall enda en gang, og dette (Rooneys situasjon) kan bare medvirke til ytteligere vekst. Glazers er, helt korrekt, redde for at et tilbakeslag skal kunne skade sponsorinntektene sine, så supportere burde kontakte AON, Nike, Audi og de andre sponsorene og be dem legge press på Glazers til å ikke ta ut penger av klubben og starte å investere noen av millionene i klubben igjen. Sponsorene har enorm innflytelse, men hvis de ikke er en del av løsningen så er de en del av problemet.»

Powered by Labrador CMS