– Ikke til salgs

Glazer-familien med offisiell uttalelse i forbindelse med at kvartalsrapport ble offentliggjort. Klubbens gjeld er nå på 489.4 millioner pund.

Publisert Sist oppdatert

Det har den siste tiden vært meldt at Glazer-familien har vurdert å selge Manchester United til investeringsgruppen Qatar Holdning, med kongefamilien fra Qatar i spissen. I dag offentliggjorde Manchester United sin kvartalsrapport for siste kvartal 2010, og klubbens styre benyttet anledningen til å avfeie alle rapportene om at et salg av klubben nærmer seg, og understreket at Glazers har planer om eie klubben i lang tid fremover.

– Styret har lagt merke til spekulasjonene i pressen nylig angående et mulig bud på Manchester United.

– Klubbens eiere er fortsatt bestemte på å eie klubben i lang tid. Ingen forhandlinger har funnet sted, Manchester United er ikke til salgs, og eierne vil ikke vurdere eventuelle tilbud, lyder styrets uttalelser.

Glazer kjøpte Manchester United sommeren 2005, og har påført klubben enorm gjeld. Kvartalsrapporten (for perioden 1.okt – 31.des. 2010), som ble offentliggjort idag, viser at klubbens gjeld er på 489.4 millioner pund, mens det finnes 134.5 millioner pund tilgjengelig på bok. Klubbens inntekter har økt med 7,1 % i forhold til samme kvartal året før.

Rapporten sier imidlertid ikke noe om hvor Glazer-familien fikk midlene til å betale ned PIK-lånene på 220 millioner pund i november. Dette har vært en gåte siden nyheten ble offentliggjort, og forskjellige teorier har vært diskutert.

En av teoriene var at Glazers hadde solgt en andel av klubben, men dette ble benektet av amerikanerne tidligere denne uken da de bekreftet at de fortsatt eide 100 % av klubben. Det mest sannsynlige er at familien enten tok opp nye lån for å betale PIK-lånet eller at de har solgt unna andre deler av sine verdier (som ikke er tilknyttet Manchester United).

Kilder: Manchester Evening News, bloggeren andersred/Andy Green, som er av de fremste ekspertene når det kommer til Manchester Uniteds finanser (www.andersred.blogspot.com, http://twitter.com/#!/andersred).

Powered by Labrador CMS