oglaz

– Den prisen det nå snakkes om for United er helt vill

Publisert Sist oppdatert

I 2010 var Jim O’Neill én av mennene bak Red Knights-forsøket på å kjøpe United fra Glazers. De lyktes ikke med sitt bud på 1,25 milliarder pund.

Han er en livslang United-supporter, som også satt i United-styret den gang Lyn-spiller Mikel var på vei til United bare for i stedet å ende opp i Chelsea.

Det fortalte han også United-Supporteren om.

LES SAKEN: – Vil du ha østeuropeiske gangstere eller nigeriansk mobb etter deg?

Nå har han snakket med Bloomberg om hva han mener om det pågående Glazers-forsøket på å selge klubben, visstnok for over seks milliarder pund.

– Uansett hva de ber om så vil det være for mye, begynner han.

Så forklarer han nærmere:

– Jeg kan ikke se for meg at fotballmiljøet – og det kommersielle – kommer til å være det samme de neste 20 årene som det har vært de siste 20 årene. Det forteller meg at veldig mange smarte og rasjonelle personer ikke kommer til å jage et United-kjøp, selv om klubben ganske lett er verdens største sports-merkevare.

– Den prisen det snakkes om nå er helt vill, både for vanlige folk og også for de som ikke er altfor vanlige forretningsfolk.

– Personlig tror jeg dette har bakgrunn i det mislykkede Superliga-forsøket og skalaen på protestene i ettertid. Det virker også som om det har vært en uenighet rundt United blant de seks barna i Glazer-familien.

– Men at United og Liverpool nå begge er til salgs, det forteller meg at eierne ser at fremtiden til fotballen ikke ser ut til å bli helt lik den fantastiske perioden fotballen har hatt de siste 20 årene.

– Samtidig er det slik at disse to klubbene nå må konkurrere med klubber som faktisk er eid av nasjoner. Det er det ganske vanskelig å konkurrere med.

– Så lurer jeg på hvorfor Glazers må gjøre dette så offisielt. De brukte jo flere ord i pressemeldingen her om dagen enn de til sammen har brukt om klubben under sine 17 år som United-eiere.

Se eller hør united.no diskutere det mulige salget:

 

– Dette føles som en ganske snodig måte å selge noe som er så fantastisk på, og det kan være at de også må justere sine forventninger. Jeg kan ikke se for meg at noen jeg er tett på eller snakket med da vi forsøkte å kjøpe United for 12 år siden vil være med på dette auksjonssirkuset. Jeg kan heller ikke se at jeg skal gi min støtte til personer som vil være med på denne karusellen som dette virker å ha blitt.

– Jeg vil også si til eventuelle amerikanske eiere – eller hvem som helst som ønsker å bli eiere – at hvis de ikke vil engasjere seg med United-supporterne og ser på dem som en del av alt det som er vidunderlig med United, så kommer du til å få en miserabel tid som United-eier, sier Lord Jim O’Neill, som har bakgrunn både fra en masse toppjobber både privat og i den britiske regjeringen.

MER OM SAKEN:

Powered by Labrador CMS