barcelona preident

– Superligaen var deres idé

Barcelona-president Juan Laporta med kraftige beskyldninger mot Manchester United og Liverpool.

Publisert Sist oppdatert

Barcelona var en av de tolv klubbene som var med på Superligaen som havarerte lenge før den fikk sjansen til å se dagens lys.

Hele seks engelske klubber ga sin den forhatte nyvinningen, deriblant Manchester United og Liverpool.

– Planene lever videre

Senere har både Glazer-familien og Liverpool-eier John Henry bedt sine respektive supportere om unnskyldning, men nå heller Barcelona-president Juan Laporta ytterligere bensin på det betente bålet ved å hevde at det var Manchester Uniteds og Liverpools eiere som stod bak idéen om å skape en europeisk superliga.

Glazers
PROTESTERTE: United-fansen reagerte med sinne da klubbens rolle i den nye Superligaen ble kjent. Det førte til demonstrasjoner utenfor Old Trafford.

I et intervju med den spanske avisen La Vanguardia retter Laporta pekefingeren mot de to gigantene i engelsk fotball.

– Liverpool og United var de virkelige grunnleggerne av Superligaen, sier Laporta til La Vanguardia. 

– Klubbene har fremdeles ikke betalt kompensasjon etter å ha trukket seg. Superliga-prosjektet lever fremdeles. Det vil bli den mest attraktive turneringen i verden, hevder Laporta videre.

Verre enn ventet

Samtidig understreker Barcelona-presidenten den vanskelige økonomiske situasjonen klubben hans befinner seg i.

– Klubben (Barcelona, red.anm) er i verre stand enn jeg forventet selv om jeg forventet at det var ille. Det er en del kontrakter som begrenser oss. Alt vil bli forklart, men akkurat nå kan jeg ikke utelukke noen tiltak. Vi har en stall som har kontrakter vi må se på.

FØR MØTET MED BARCELONA: Ole Gunnar Solskjær i samtale med Avram Glazer før Uniteds kvartfinale mot Barcelona i Spania våren 2019. Det var forrige gang United og Barcelona barket sammen og Barcelona vant 3-0.

– Eksisterende kontrakter må kanskje endres eller bli strukturert på en annen måte, og det er også andre drastiske tiltak vi kan ta i bruk men som ingen av oss ønsker. Ingenting kan utelukkes for å trygge Barcelona, sier Laporta.

Blant Manchester United-fansen ledet de havarerte Superliga-planene til en nytt supporteropprør mot den amerikanske Glazer-familien som er hovedaksjonær i United, et opprør som endte med at Joel Glazer har kommet fansen i møte og lovet bedre kommunikasjon mellom supporterne og eierne.

Powered by Labrador CMS