Verdt nærmere 30 milliarder

Glazer-familien sitter på en gullgruve.

Publisert Sist oppdatert

Manchester Uniteds eiere kan le hele veien til banken om de bestemmer seg for å selge klubben. Da kan de nemlig vente seg en utrolig profitt på mer enn 20 milliarder norske kroner om klubbens verdi fortsetter å øke, ifølge The Express.

En ny, rekordsettende avtale med Nike verdt om lag 10 milliarder norske kroner, samt tolv øvrige sponsor- og samarbeidsavtaler har ført til Uniteds verdi stadig øker.

Dette er grunnen til at Glazers alltid har vært komfortable med den store gjelden klubben har, vel vitende om at kjøpere må betale store summer for å ta over kontrollen. Nye undersøkelser viser at at gjelden har blitt redusert kraftig, og det er med andre ord på langt nær noen fare for Uniteds økonomi.

Ifølge Sunday Express Sport har Glazer-familien ingen planer om å selge klubben, tross sterk interesse fra Midtøsten. Det har vært snakk om potensielle bud fra Qatar på rundt 15 milliarder kroner, men et slikt bud må i så fall økes kraftig om amerikanerne skal gå med på å selge klubben som anslås å være verdt det dobbelte.

Powered by Labrador CMS