Glazer er død – så hva nå?

Hvilke konsekvenser kan klubbeierens bortgang få for Manchester United?

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kom meldingen om at United-eieren var gått bort, 86 år gammel. Nå, i etterkant av dødsfallet, er det lett å tenke på eventuelle konsekvensenser.

Hva nå for Manchester United? At Glazer-familiens overhode nå er borte, vil trolig neppe få noen umiddelbar innvirkning på dagliglivet i og rundt klubben. Sønnene Avram, Joel og Bryan vil trolig fortsette i sporene de  har tråkket opp siden de første gang inntok korridorene på Old Trafford for temmelig nøyaktig ni år siden. Med ujevne mellomrom dukker de opp for å se lagets kamper, og alle tre anses som rimelig opptatt av Uniteds ve og vel, også på fotballbanen.

Men de er flere …

Det finnes dog et stort men. De tre brødrene har nemlig tre søsken. Kevin, Edward og Darcie Glazer Kazzewitz lever atskillig mer tilbaketrukket enn de andre, og deler heller ikke deres fotballinteresse. Likefullt er de en viktig del av familien Glazers eierskap i Manchester United.

Seattle Seahawks v Tampa Bay Buccaneers
Darcie Glazer – innstilt på å selge?

I likhet med mer profilerte Avram, Joel og Bryan, sitter også Kevin, Edward og Darcie i klubbstyret. De har også nøyaktig like stor eierandel i klubben som de tre førstnevnte. Mens 10 prosent av klubbaksjene er registrert på New York-børsen, kontrolleres 90 prosent av Glazer-søsknene, og disse er altså likelig fordelt dem imellom.

Nettopp dette faktum er det som på sikt kan komme til å skape bølger innad i familien. Med patriarkens bortgang kan det slett ikke utelukkes at særlig de tre mest anonyme av søsknene, de som aldri synes det er bryet verdt å ta turen for å overvære Uniteds kamper, kan være beredt til å selge sine aksjer.

Ifølge Mark Ogden i The Telegraph, har det vært spekulert i at et slikt scenario ville kunne oppstå den dagen familiens overhode ikke lenger var tilstede rundt dem.

– På grunn av de sterke familiebåndene er det imidlertid umulig å få dette bekreftet, skriver Ogden.

 

 

Powered by Labrador CMS