Selger nye 9,5 millioner United-aksjer – ingen av pengene går til United

Publisert Sist oppdatert

Uniteds amerikanske eiere, Glazer-familien, informerte New York-børsen sent tirsdag kveld om at de nå skal selge ytterligere 9,5 millioner United-aksjer.

Verdien på aksjene skal være 137 millioner pund, skriver BBC, men det er ikke ventet at aksjesalget gir Glazers så mye penger. Dette rett og slett fordi det er tvilsomt om de får verdien på aksjene når det er snakk om et så stort antall.

Det skal være Kevin og Edward Glazer som selger aksjene, og det understrekes at ingen av pengene som de får inn kommer til å brukes på United.

Her kan du lese børsmeldingen.

9,5 millioner aksjer høres mye ut, men slik United-aksjene er fordelt på A- og B-aksjer med ulik stemmerett så betyr et kjøp av 9,5 millioner A-aksjer «kun» at du kjøper deg 0,76 prosent av stemmerettighetene i United.

BBCs United-journalist Simon Stone blir fortalt av kilder at eierne er like ivrige som før på United-eierskapet sitt, og fra før av er det kjent at MUST, United og Glazers nå ser på mulighetene for at supportere skal kunne eie United-aksjer med lik stemmerettighet som de amerikanske eierne har på sine aksjer.

 

Powered by Labrador CMS