DOBLET: George Best økte ledelsen i 2.runde.

George Best: The Movie

En av Storbritannias ledende filmskapere skal lage film om George Bests liv.

Publisert Sist oppdatert

Filmskaper John-Paul Davidson har blant annet høstet stor applaus og anerkjennelse for sitt arbeid med det tidligere Monty Python-medlemmet Michael Palins reisedokumentarer fra Sahara og Himalaya. Nå er han altså igang med forberdelsene til en film om George Bests liv. Den skal handle om alt fra Besties barneår i Belfast-bydelen Cregagh, til tilværelsen som fotballens første rockestjerne i Manchester United; om fristelsene som fulgte i kjølvannet av suksessen, et cetera, et cetera.

– Fantastisk!

Paddy Crerand
Paddy Crerand

En av dem som spilte sammen med Best og kanskje den av United-spillerne som kjente ham aller best, er Paddy Crerand. MUTV-medarbeideren har følgende entusiastiske kommentar til filmprosjektet som er viet han tidligere lagkamerat:

– Jeg tror dette kommer til å bli fantastisk; denne filmen kan bli en sensasjon. Ingen har noensinne laget film om en fotballspiller… Vi har Seve Ballesteros og golf, millioner av filmer om amerikansk fotball… men ingen har noen gang laget en om en fotballspiller. Pelé sa at George var tidenes beste fotballspiller. Ingen dårlig anbefaling, hva?

Søker støtte fra fansen

For å komme i havn økonomisk er man imidlertid avhengige av penger.
Initiativtakerne påpeker da også at det i dagens verden kan være et slit å oppnå filmstøtte «selv til spennende prosjekter som dette».
De har derfor bestemt seg for å involvere supportere ved å invitere alle til å være med og bidra. Jo mer penger, jo bedre film, heter det.
I første omgang er målet å få inn £500.000, og foreløpig, to uker ut i kampanjen som skal fortsette frem til 12. november, har det kommet inn cirka £32.000. Det er med andre ord et stykke vei å gå før målet er oppnådd.

Filmen ventes å få premiere høsten 2016.

Eventuelle bidragsytere inviteres til å gi sin filmstøtte gjennom nettstedet Tifosy.com. Der lokkes det med intensiver på en skala fra takkemail og oppdateringer, til t-skjorter og premierebilletter – ja, endog til privat førpremiere.

Her kan du lese mer om filmen – og eventuelt yte en skjerv

Powered by Labrador CMS