Tettere på enn de fleste

Gemma Thompson er til enhver tid ett skritt bak United-spillerne i USA.

Publisert Sist oppdatert

Thompson er i statene og følger Manchester United for klubbens offisielle nettsider, ManUtd.com. 29-åringen har en tilgang til spillerne som andre pressefolk i USA bare kan drømme om.

Hun reiser og oppholder seg med spillerne med unntak av når de spiser og sover.

– Jeg prøver å komme med så mye «inside»-stoff som mulig, og det er faktisk en hel del i løpet av såpass lang tid, sier hun til united.no.

– Vi er sammen med dem så godt som hele tiden, og vi reiser også med samme fly og bor på samme hotell. Jeg har jobbet for Manchester United i sju år, så jeg kjenner guttene godt og de er hyggelige å være sammen med over så lang tid.

Gemma har, i likhet med resten av troppen, vært på reisefot siden United landet i Chicago 12.juli. Nå befinner hun seg i Houston, og siste stopp på turneen er Mexico og Guadalajara.

– Jeg elsker reisedelen av dette mest – selv om det også er hektisk og slitsomt. Det fine med å jobbe for Manchester United er at alle har hørt om klubben, og derfor er det en fin start på samtalen når man er ute på reise. Det er et spesielt og unikt sted å jobbe, og jeg føler meg priviligert som får drive med dette og være så tett på klubben jeg har fulgt hele livet.

Populær blogg

Thompson har en blogg der hun kommer med nyheter og betraktninger fra United-leiren.

– Den har blitt veldig populær, for jeg kommer med informasjon ingen andre får. Den har faktisk hatt over en halv million lesere mens jeg har vært her. Det er hyggelig at jeg treffer på nye mennesker i USA, som gir meg gode tilbakemeldinger og roper navnet mitt på grunn av bloggen, smiler hun, og opplyser samtidig om at ManUtd.com. har åtte millioner lesere hver eneste måned.

Og det er nettopp eksklusive saker om klubben som er den viktigste delen av jobben. Gemma er som united.no med på det arrangerte presseopplegget, men hun får i tillegg eksklusive intervjuer med spillerne daglig.

– Jeg jobber også for Inside United og kampprogrammet, så jeg har gjort en del intervjuer og manangerens programspalte til serieåpningen. Vi har også hatt live webchatter med spillerne som har blitt tatt veldig godt imot av leserne.

Stort team

Ellers i året samarbeider Gemma Thompson med flere om alle Manchester Uniteds utgivelser og publikasjoner.

– Vi er sju som jobber på kontoret på Old Trafford, i tillegg har vi en del folk som er basert i London. Vi er et ganske stort team, men det er også ganske mye å gjøre. Vi har nettsiden, kampprogrammet og Inside United, og derfor er vi avhengige av at vi er en solid gjeng.

Gemma er ikke i tvil om at hun har drømmejobben.

– Jeg har ønsket å gjøre dette siden jeg var rundt ti år gammel, og jeg har hatt sesongkort på Old Trafford i 18 år. Spiller United er jeg enten i presseboksen eller på setet mitt, og jeg prøver å dra på så mange bortekamper som mulig. Vi har en turnus på hvem som reiser på bortekampene i Europa og på pre-season som nå, avslutter hun overfor united.no.

Følg Jon Martin Henriksen på Twitter.

Powered by Labrador CMS