– Pipekonsert vil bare tenne meg

Luis Suarez viser ikke akkurat ydmykhet foran lørdagens kamp på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Liverpool-spissen, som nettopp har sonet ferdig en dom på åtte kampers karantene for rasistiske ytringer overfor Patrice Evra, hevder overfor den uruguayanske radiostasjonen Radio Sport 890, at han har lagt saken bak seg, og at enhver mishagsytring fra United-fansen under lørdagens kamp bare vil bidra til å motivere ham ytterligere.

På spørsmål om hvordan han hadde det under karanteneperioden, svarte Suarez slik:

– Jeg var overhodet ikke deprimert. Jeg visst hva jeg hadde gjort, og det finnes en slags fotballov som sier at ‘det som skjer ute på banen, forblir ute på banen’.

– Siden jeg skal møte Patrice Evra, vet jeg vet at det kommer til å bli en spent atmosfære rundt kampen mot Manchester United, men jeg er vant til at fans piper mot meg. Der og da må jeg bare glemme det som har skjedd, og samtidig håpe at det ikke oppstår noe utover det vanlige.

– Jeg vet at United-fans vil prøve å gjøre meg ukomfortabel. Derfor må jeg si til dem at en pipekonsert bare vil tenne meg ytterligere.

– Kan kun klandre seg selv

Styreleder i Show Racism the Red Card, Ged Grebby, mener på sin side at Suarez bare har seg selv å takke dersom han som forventet blir møtt med fiendtlighet. Grebby håper imidlertid i det lengste at United-fans vil velge å avstå fra mishagsytringer og legge saken død.

– Den har versert i månedsvis, så det er viktig at vi nå kommer oss videre, sier han, ifølge The Telegraph.

– Jeg håper bare at United-fans hever seg over denne saken og ikke piper ut Suarez. Likevel, ettersom jeg jobber med kampanjer imot rasisme, kan jeg godt forstå det dersom de likevel gjør det.

– Han (Suarez) gjorde alt så mye verre ved måten han reagerte (på FA-dommen). Dersom han heller hadde sagt: ‘Jeg gir meg; jeg sa det. Jeg forsto ikke at det var galt av meg, men jeg skjønner det nå’, da ville ikke denne saken eksplodert slik den har gjort.

– Han burde ha holdt hendene i været. Han gjorde i hvert fall ikke seg selv noen tjeneste ved å nekte å akseptere at han hadde gjort noe galt. Jeg håper bare at han har lært av dette, avslutter Grebby.

Powered by Labrador CMS