– Rooney bør starte derbyet

Gary Pallister og Andy Cole forsvarer Wayne Rooney.

Publisert Sist oppdatert

De tidligere United-spillerne Andy Cole og Gary Pallister har meldt seg på i debatten om Wayne Rooney, etter at spissen har mottatt mye kritikk de siste dagene.

Flere journalister og eks-spillere mener 30-åringen ikke har noen framtid på landslaget etter vrakingen mot Slovenia, mens andre tror Rooney kommer til å slå sterkere tilbake.

Torsdag gikk blant andre Bryan Robson ut i The Sun og sa behandlingen av Rooney er respektløs. Fredag sier Gary Pallister at Rooney bør starte mandagens derby mot Liverpool.

– Slipp løs beistet. Hvis José føler Rooney er klar, kommer han til å være desperat etter å bevise at folk tar feil, sier Pallister til Sky Sports

– Rooney viser modenhet

pallister_gary
UNITED-HELT: Gary Pallister

Den tidligere midtstopperen roser Rooney for måten han taklet vrakingen til Englands 0-0-oppgjør mot Slovenia.

– Han har taklet situasjon svært bra de siste ukene, og spesielt pressekonferansen med Gareth Southgate. Han viser modenhet. Jeg tror det hadde vært et helt annet scenario hvis dette skjedde når han var 23 år gammel, sier Pallister. 

LES OGSÅ: Uenige om Rooneys framtid

Andy Cole tror kritikken de siste ukene har vært tung å bære for United-spissen.

– Vi er alle kun mennesker, så selvfølgelig er det vondt for ham. Man kan sitte å si at man ikke bryr seg om det, men når du er hjemme tenker du selvfølgelig over det, sier Cole. 

– Ikke avskriv Wayne

Manchester United Official Lunch In Sydney
FORSVARER ROONEY: Andy Cole

Både Cole og Pallister føler seg sikre på at Rooney kommer til å slå tilbake, både på klubb- og landslag.

– Hvorfor skal han gi seg hvis han fortsatt kan gjøre jobben? Man er nødt til å gi mannen en mulighet. Han er ikke klar for å gi seg på landslaget. Han kommer til å komme tilbake i form for United, og jeg er ikke i tvil om at han kommer inn igjen på laget, sier Cole.

– Man er en tosk hvis man avskriver Wayne Rooney. Han er alt for talentfull til det, sier Gary Pallister. 

Powered by Labrador CMS