– Av de beste noensinne

«Det er en gutt som spiller på venstrevingen i kveld som heter Ryan Wilson, og han kommer til å bli en stjerne».

Publisert Sist oppdatert

Sitatet er fra Sir Alex Ferguson og ble sagt til Gary Pallister og Paul Ince i 1989. Trioen så en ungdomskamp sammen på Old Trafford, og Ryan Giggs – som var ett og to år yngre enn de andre – spilte på venstrekanten.

Gary Pallister forteller historien til ManUtd.com i forbindelse med Giggs’ 40-årsdag.

– Jeg så ham første gang da han var 15 år gammel og ble kalt Ryan Wilson. Jeg reiste for å se en ungdomskamp med Paul Ince ettersom vi bodde på hotell sammen og akkurat hadde signert for klubben, sier den tidligere United-stopperen.

– Vi dro til Old Trafford og satt med manageren. Han snudde seg til meg og Incey og sa: ‘Det er en gutt som spiller på venstrevingen i kveld som heter Ryan Wilson, og han kommer til å bli en stjerne’.

– Jeg tenkte: ‘Det var store ord, sjef’. Her hadde vi en tynn 15 år gammel gutt. Men han herjet med 16 og 17 år gamle spillere og var fantastisk. Manageren hadde naturligvis rett ettersom han ble en stjerne og en av de beste spillerne som noensinne har ikledd seg Manchester Uniteds drakt.

Gary Pallister feirer triumfen i Cupvinnercupen i 1991.
Gary Pallister feirer triumfen i Cupvinnercupen i 1991.

– Ikke med på grunn av sympati

Pallister var lagkamerat med Giggs fra sistnevntes debut i 1991 og frem til Pallister forlot klubben til fordel for Middlesbrough sommeren 1998. Pallister har intet annet enn lovord å komme med om sin gamle kollega.

– Det er på tide at Giggsy legger opp – han holder unggutta ute av spillet, sier han spøkefullt.

– Hva kan man si? Jeg elsker å se ham spille. Jeg spilte sammen med ham i sju år, og jeg så ham modnes og bli den spilleren han er. Han har fortsatt innflytelse på det som skjer. Jeg hører noen si han er 40 år, men han ser ikke sånn ut – se hva han fortsatt gjør på banen.

– Han bidrar fortsatt og kan fortsatt spille på venstrekanten, for ikke å snakke om sentralt. Han kommer ikke til å spille like mange kamper som de fleste andre i stallen, men når først spiller er han kampklar og god nok til å utgjøre en forskjell.

– Vi har sett at David Moyes allerede bruker ham, og det er ikke av sympati. Han bruker ham fordi han kan spille en viktig rolle i laget.

Powered by Labrador CMS