– Jeg er overrasket

Gary Neville er overrasket over at vi ikke har hørt noe mer om Rooneys fremtid ennå.

Publisert

Wayne Rooney ønsker å spille regelmessig, og ønsker nok å være aktuell til VM i Russland neste sommer – men har uttalt at han ikke ønsker å spille for andre Premier League-klubber enn United og Everton.

Everton ser ikke ut til å være interesserte i å hente tilbake Rooney, og USA og Kina ser heller ikke ut til å være åpenbare løsninger per nå, og kanskje ender det hele med at Rooney blir?

Mange hadde trodd at Wayne Rooney på nåværende tidspunkt enten ville vært på vei til en ny klubb, eller at det det ville ha kommet en soleklar uttalelse om at scouseren blir, og også ex-red Gary Neville er overrasket over at vi fortsatt ikke har hørt noe verken den ene eller den andre veien.

– Jeg ville trodd det ville vært en uttalelse om Wayne Rooneys fremtid allerede, jeg trodde det ville bli organisert ganske raskt etter sesongen for å stoppe disse spekulasjonene, sa Neville i et intervju med ITV.

– Jeg ser for meg at det vil skje raskt, de må få annonsert om de vil beholde ham neste sesong, eller om han skal reise noe sted.

Neville anerkjenner samtidig at ting kan ta tid ved overganger, og at spilleren selv må få tenke ut hva han vil, men den tidligere United-kapteinen etterlyser i alle fall klarhet rundt Rooneys situasjon snart.

– Som sagt, jeg er overrasket over at det ikke har blitt håndtert allerede.

I et intervju med BBC klargjør Neville hva han mener.

– En ønsker ikke å skape rom for spekulasjon rundt så store spillere. En ønsker ikke at de spekulasjonene skal henge over ens pre-season siden alle pressekonferanser og møter med media vil bli fylt opp av spørsmålet om han vil bli eller gå.

EUROPA LEAGUE-FINALEN: Rooneys siste kamp for United, eller bare den siste kampen i 2016/17?

Må tilpasse seg

En annen ex-red, Ryan Giggs, ser ikke noe problem med at Rooney eventuelt blir én sesong til – så lenge han tåler den nye hverdagen.

– Wayne har bevist at han er en målscorer. Gi ham en sjanse, og Wayne vil score. Det handler om hvorvidt han kan tåle å ikke være førstevalg, eller om han kan utvikle spillet sitt slik jeg måtte på den alderen, til å ikke være sikker på å få spille hver kamp, til å bidra i 25-30 kamper, sa Giggs til Sky Sports.

– Om Wayne kan gjøre det, så ser jeg ingen grunn til at han ikke kan fortsette.

TILPASSET SEG EN NY HVERDAG: Ryan Giggs.

 

Powered by Labrador CMS