– Han var nesten som Sir Alex i garderoben

Er han Uniteds beste kaptein gjennom tidene?

Publisert Sist oppdatert

Mange vil si at Manchester United aldri fikk erstattet lederskapet til Roy Keane.

Den fryktløse midtanespilleren var aldri redd for å ta et oppgjør med motspillere, såvel som medspillere.

Da Gary Neville ble spurt om hvem som var den beste kapteinen han har spilt sammen med, var ikke Sky Sports-eksperten i tvil:

– Roy Keane, uten tvil. 

Fikk alle til å føle seg som kjemper

– Han er en av de mest inspirerende spillerne jeg har spilt med. Ikke bare var han som regel den beste spilleren på banen, men alle hadde en tendens til å følge nivået hans.

STUART MATHIESON: – Trenger en ny Roy Keane 

– Bare den innflytelsen han hadde på lagkamerater, han kunne få spillere til å føle seg som kjemper, og han forventet alt fra deg hele tiden. Han var nesten som Sir Alex Ferguson på treningsfeltet og i garderoben.

– Keane lot aldri nivået falle. 

Det var nettopp Gary Neville som overtok kapteinsbindet til Roy Keane da iren forlot Old Trafford i 2005.

På det tidspunktet hadde Keane kritisert (det er et fint ord for det) Rio Ferdinand direkte på MUTV – og Sir Alex skal ha adressert situasjonen på et lagmøte like etter.

MARK CLATTENBURG: – Jeg var livredd Roy Keane

Det gjorde bare vondt verre, og Keane skal på det møtet ha skjelt ut omtrent samtlige spillere, såvel som Sir Alex.

– Da det ble klart at Keane ikke ville returnere til United så sendte jeg han en melding for å forklare hvor leit jeg synes det var at han var borte. Det ment jeg av hele mitt hjerte, for det var ikke en spiller som kunne måle seg med Keane under min tid i United. 

– Hvis jeg hadde vært en ung United-supporter i den tiden, vill helten min uten tvil vært Keane. Jeg føler meg velsignet som har fått spille med han.

Gjorde selv det han krevde av andre

Det er nok mange fotballspillere fra Keanes tid på toppnivå som kan skrive under på at de har fryktet Keane på et tidspunkt, men Neville mener det ikke var hovedmotivasjonen for å gjøre det bra rundt United-kapteinen.

– Det handlet ikke så mye om frykt, men standarder; hva som var forventet av deg. Touchen burde alltid være bra, pasningene må treffe medspiller, og du møter ikke opp sent. Bare standarder i (fotball)livet som alle burde ønske seg.

– Frykt er ikke det viktigste, det handler om å gjøre de riktige tingene på den riktige måten. Og faktum er, han levde etter disse standardene selv – så det var ikke slik at han ba oss gjøre noe han ikke gjorde selv.

Under kan dere selv se Gary Neville og Jamie Carragher diskutere hvem de mener var den beste kapteinen: 

Powered by Labrador CMS