– Jeg var livredd for Roy Keane!

Tidligere toppdommer Mark Clattenburg røper hvordan han som ung og fersk kampleder bukket under for presset i møte med Uniteds daværende kaptein.

– Jeg må fortsatt smile over mitt første møte med Roy Keane sier Clattenburg, ifølge  The Mirror, i en podcast til Men In Blazers.

Han sier ikke når, eller hvilken kamp det var, men han røper at han var sikker på at det i den omtalte situasjonen skulle ha blitt utspark fra mål.

– Men han (Keane) skrek for å få en corner, og siden han skrek så høyt, dømte jeg dermed corner. Jeg var livredd for ham, innrømmer ex-dommeren, og vedgår at han på angjeldende tidspunkt nok ikke hadde utviklet de rette lederevnene.

MARK CLATTENBURG og ROY KEANE – her i en kamp mellom Crystal Palace og United på Selhurst Park i mars 2005.

– Jeg manglet erfaring

– Jeg var fortsatt bare en ung mann, og manglet nødvendig erfaring. Jeg hadde ikke noen bakgrunn fra arbeidslivet. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle behandle eller lede mennesker, eller si de rette tingene til riktig tid.

– Det var først da jeg ble eldre at jeg begynte å utvikle disse egenskapene, sier Clattenburg, og forteller hvordan han etter hvert lærte seg å kommunisere med spillere.

– Da ble livet så mye enklere, og når livet blir enklere, da blir du også en bedre kampleder.