– Risikabelt å slippe dem samtidig

Gary Neville innrømmer at han er usikker på hvordan United skal takle tapene av Rio Ferdinand og Nemanja Vidic.

Publisert Sist oppdatert

Uten radarparet Rio Ferdinand og Nemanja Vidic forsvinner 20 års erfaring fordelt på 750 kamper og 20 trofeer fra forsvarsrekka til Manchester United.

Phil Jones, Jonny Evans og Chris Smalling er stopperne United sitter igjen med, og selv om Louis van Gaal åpenbart ønsker å hente inn en midtstopper.

Gary Neville er likevel skeptisk.

– Jeg mener det er en stor risiko å miste Vidic og Rio samtidig. Det er unge midtstoppere som er på vei opp, og jeg tror at dersom vi signerer en ny stopper fra utlandet så ville det hjulpet med en hovedfigur der, sier Neville til bloggen The Republic of Mancunia.

– Jeg mener det er en risiko, men vi får se hvordan det går.

I tillegg til en ny stopper er det ventet at United vil gjøre flere signerer i sommer når Van Gaal skal bygge sitt lag. Neville mener imidlertid det ikke nødvendigvis er altfor mange endringer som må til.

– Klubben har brukt ganske mye penger på Juan Mata og Marouane Fellaini, og jeg er ikke helt sikker på om de kjøpene har løftet oss noe på nåværende tidspunkt.

– Vi har noen gode spillere. Vi må ikke kaste ut ti spillere. Det må skje på en mer balansert måte.

Èn av de gode spillerne Neville snakker om er Wayne Rooney.

– Folk glemmer at det ikke finnes mange spillere som Rooney. Krigertypene som kjemper som bulldoger og scorer 20 mål hver sesong. Vi tar det for gitt at vi har én av de spillertypene, sier Neville som også skryter av Belgia-debutant Adnan Januzaj.

– Januzaj er på vei oppover og jeg tror vi kommer til å få en stjerne i ham.

Neville er imidlertid ikke helt overbevist om at det blir titler allerede neste år, selv om Van Gaal er en erfaren vinner.

– For øyeblikket er vi inne i en periode med ustabilitet. Jeg kommer ikke til å si at vi vil vinne serien neste år, det blir for mye å spørre om.

Gary Neville snakket som nevnt til The Republic of Mancunia i forbindelse med deres sesongoppsummering hvor flere andre profilerte fotballeksperter er med og bidrar. Artikkelen koster fem pund og pengene går til Trafford Macmillan Wellbeing Centre.

Powered by Labrador CMS