Hyllet på Malta

Gary Neville mottok onsdag velfortjent hyllest fra United-supportere på Malta.

Publisert Sist oppdatert

Som ambassadør for Manchester United Supporters’ Club, Malta Branch, var den pensjonerte United-backen onsdag kveld tilstede under en middag til hans ære i Valetta.

Mer enn 1200 fans betalte 80 euro hver for sjansen til å treffe Neville, som for anledningen hadde brakt Premier League-troféet med seg fra Manchester. Også «Den opprinnelige kongen av Old Trafford», Denis Law, var med i følget, sammen med Eric Harrison, Nevilles trenersjef fra dagene som juniorspiller på Old Trafford.

Manchester – med sol

Og det var en overveldet «pensjonist» som uttrykte sin takknemlighet til de fremmøtte på borgen i landets vakre hovedstad:

– Jeg omtaler Malta som mitt Manchester med sol, innledet han, og fortsatte:

– Da jeg kom hit for første gang i 1993, på et tidspunkt United hadde vunnet åtte ligamesterskap, hadde jeg aldri trodd at jeg ville stå her igjen 18 år senere etter å ha vunnet 19, sa han.

– Den gang besøkte vi supporterklubben her og jeg kunne nesten ikke tro hvordan så mange kunne være så lidenskapelig opptatt av United. Det var første gang jeg fikk et innblikk i klubbens sterke stilling rundt omkring i verden.

Pengegave til supporterklubben

Overfor en måpende forsamling røpet Neville deretter at han vil spytte inn penger i supporterklubben, slik at den skal slippe å måtte leie lokaler i Valetta:

– Dere er helt spesielle mennesker, og derfor ønsker jeg å gi litt tilbake til fans som har bidratt til å gjøre min egen karriere så vidunderlig. Her og nå lover jeg derfor å sørge for midler som vil gjøre dere til eiere av deres egen supporterklubb. Da vil dere bli i stand til å kunne drive for bestandig. Det er et løfte jeg skal innfri i løpet av de neste 12 månedene. Dette er den eneste muligheten jeg har til å betale dere tilbake for noe av det dere har brukt av tid og lagt ned av arbeid gjennom de siste 20 årene, sa han til en jublende forsamling.Ifølge MEN antas det at løftet om å kjøpe supporterklubben vil koste Neville rundt £150.000.

Festbrems

På en ellers strålende kveld på Malta, sørget en innleid sangerinne for en gedigen flause, da hun foran vantro tilhørere presterte å lire av seg Blue Moon, Manchester City-supporternes signatursang. Den underlige seansen ble imidlertid forbigått i stillhet og satte ingen demper på feiringen.

Powered by Labrador CMS