Bare én har gjort dette før Romero

Andrekeeper Sergio Romero er historisk. Sammen med Gary Bailey er han den eneste United-keeperen som har holdt nullen i fire strake FA-cupkamper fram til semifinalen.

Publisert Sist oppdatert

Mens argentineren i forrige sesong var José Mourinhos Europa League-keeper, har FA-cupen denne sesongen vært turneringen til 31-åringen som kjemper om en VM-plass.

Ikke bare har han stått alle kampene, han har også holdt nullen i samtlige av dem mot Derby (2-0), Yeovil (4-0), Huddersfield (2-0) og Brighton (2-0).

En lignende rekke er det bare én United-keeper som kan vise til.

I 1982/83 holdt Gary Bailey nullen i like mange kamper mot West Ham (2-0), Luton (2-0), Derby (1-0) og Everton (1-0), før det ble baklengs i semifinalen mot Arsenal (2-1).

I finalen måtte det omkamp til for å skille United og Brighton.

Etter 2-2 i det første oppgjøret, vant Bailey og hans lagkamerater 4-0 i omkampen etter scoringer av Bryan Robson (2), Norman Whiteside og Arnold Mühren.

I vårt arkivdykk har united.no også funnet ut at United holdt nullen fram til semifinalen i 2004/05 – den gangen med to keepere som delte på ansvaret.

Tim Howard og Roy Carroll sto henholdsvis fire og tre kamper da United tapte finalen for Arsenal på straffesparkkonkurranse – med Carroll mellom stengene.

All den tid Sergio Romero får fornyet tillit i semifinalen mot Tottenham, står han igjen som en historisk United-keeper uten baklengsmål på Wembley.

Argentineren spilte alle kampene i sluttspillet i Europa League forrige sesong, inkludert finalen mot Ajax.

United.no-leserne stemte for øvrig Romero fram som Uniteds nest beste spiller mot Brighton.

Powered by Labrador CMS