Andorra v England - 2022 FIFA World Cup Qualifier

– Spiller ikke så mye fotball sammenlignet med konkurrentene

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har i offensive posisjoner en del engelske spillere som kjemper om en plass på landslaget, og i torsdagens uttak hadde landslagssjef Gareth Southgate funnet plass til Marcus Rashford, mens Jadon Sancho, Jesse Lingard og Mason Greenwood ikke kom med.

Greenwood har vært ute av Southgates tropper en stund, mens både Lingard og Sancho var med i troppen i oktoberlandskampene.

– Angående Jesse og Jadon så spiller ikke de så mye fotball sammenlignet med de andre spillerne i sine posisjoner, sa Gareth Southgate etter at uttaket var bekreftet.

England v Denmark - UEFA Euro 2020: Semi-final
LANDSLAGSSJEF: Gareth Southgate, her fra da han tok England videre fra EM-semifinalen i sommer.

– Jeg vet at folk sier at jeg er ukonsekvent [ang. uttak av spillere uten mye kamptrening, journ.anm.], men jeg synes ikke at jeg er det. Om du spiller regelmessig for klubben din, så har du en mye bedre sjanse til at vi kan vurdere nivået ditt sammenlignet med resten av gruppa, sier Southgate.

Det at noen spillere kommer med selv uten mye spilletid, handler ifølge Southgate om forskjellen i dekning i de aktuelle posisjonene.

– Noen ganger vil vi ha god dybde i én posisjon, og så er det kanskje ikke like mye i en annen posisjon, og spilleren i sistnevnte posisjon har kanskje en bedre sjanse til å komme med med mindre spilletid for klubbene. Disse to karene har mye konkurranse om plassene i posisjonene de spiller i.

– Jesse har hatt 10/15-minutter, jeg vet ikke hva slags form han er i, hvilken fysisk tilstand han er i, til at jeg egentlig kan vurdere ham opp mot resten av gruppa.

– Da jeg snakket med dem så forstod begge disse guttene det fullstendig, de forstår det. De vet at for øyeblikket så må de spille for klubben sin, og spille godt, og så er England bonusen på topp.

– De er begge spillere som har gjort det godt for oss, og jeg er sikker på at de kommer til å være tilbake med oss.

Powered by Labrador CMS